Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští srazili favorizované Vrchlabí

Hokejisté Děčína měli v sobotu před sebou nelehký úkol. Na jejich led přijelo silné a hlavně favorizované Vrchlabí, lídr skupiny Střed. Dlouho byl stav bezbrankový, Medvědi v závěru druhé třetiny dvěma slepenými góly šli do dvoubrankového náskoku a nakonec se celkově zrodila výhra 5:1.

Medvědi se hned v první minutě zápasu dostali do velké šance, Petrášův projektil ale zastavil Abrahám. Po chvilce se do akce vydali také hráči Vrchlabí, ale Procházka na Lavingera nevyzrál. Akce střídala akci, k vidění byl útočný hokej, jen oba gólmani dokázali udržet svá čistá konta. A to i v sedmnácté minutě. Oba celky se dostaly do výrazných šancí, nejprve Korduleho lapačkou vychytal Abrahám. Na druhé straně pak z rychlého protiútoku hosté orazítkovali tyč děčínské klece, která tak zachránila domácí od inkasovaného gólu. První třetina tak byla bezbranková a pro oba celky byl zápas stále otevřený.

Medvědi ve druhé třetině měli jako první další dobrou příležitost ke skórování. Ondřej Hříbal v blízkosti Abraháma vystřelil, ten mu ukázal efektní semafor. V pětatřicáté minutě si Děčínští vynutili drtivý tlak, na Abraháma šly další velmi nebezpečné střely, ale i tyto situace zvládl a neinkasoval. A v šestatřicáté minutě už ale Medvědi udeřili. ZDENĚK PETRÁŠ objel vyjetého Abraháma a kolem jeho pravého betonu ho překonal prakticky do odkryté klece – 1:0. Hosté se hned po vhazování jali do útočné akce, která byla neúspěšná a z té další děčínské už se zrodil druhý gól. MICHAL OLIVERIUS z mezikruží vyslal přízemní projektil, který skončil za Abrahámovými zády – 2:0. V závěru pak Vrchlabští měli pokus o snížení na rozdíl jediné branky, Lavinger však byl proti.

Ve dvaačtyřicáté minutě Medvědi vedli rozdílem tří gólů. TOMÁŠ FAIGL z levé strany poslal puk po víko hostující svatyně a s hosty to nevypadalo dobře – 3:0. Ti však našli odpověď čtyři minuty později, MICHAL PROCHÁZKA zblízka nedal šanci děčínskému brankáři a obral ho o čisté konto – 3:1. Od této chvíle měl Stadion navrch a tlačil Děčín v jeho pásmu. Precizní obrana v čele s Lukášem Lavingerem však dokázala dobře čelit a svůj dvoubrankový náskok Medvědi hájili. A na začátku sedmapadesáté minuty pak vsítili čtvrtou branku a už měli velmi blízko ke tříbodovému zisku. PAVEL KORDULE po střele Oliveriuse dorazil puk za Abrahámova záda a už to zase z děčínského pohledu vypadalo velmi dobře – 4:1. Minutu a devatenáct vteřin před vypršením třetí periody po ubráněném oslabení udeřil ŠTĚPÁN KUCHYNKA, jenž tak definitivně srazil vrchlabský odpor – 5:1. Svůj náskok si už Medvědi pohlídali a po velmi dobrém výkonu celého mužstva si připsali důležité tři body do tabulky.

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 5:1 (0:0; 2:0; 3:1)
Branky a nahrávky: 36. Petráš (Volráb, Bárdoš), 37. Oliverius (Vaněk, Kaltenböck), 42. Faigl (Kaltenböck, Kordule), 57. Kordule (Oliverius, Faigl), 59. Kuchynka (Bárdoš) – 47. Procházka (Matějček, Hidveghy)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Volke) – Hříbal, Hes, Kaltenböck, Loukota, Zukal, Vaněk, Procházka J. – Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Faigl, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín