Rubriky
Sport Zprávy

Bílina medvědům sebrala dva body

Hokejisté Bíliny oplatili Děčínu porážku z vlastního ledu a ve druhém duelu v sezóně tak dokázali v teritoriu Medvědů urvat dva body po samostatných nájezdech.

Medvědi šli do vedení už ve čtvrté minutě hry. Kordule vybídl ke střele ONDŘEJE KOPTU, který poté Běhulu prostřelil – 1:0. O čtyři minuty později mohl vedení Děčína navýšit Daniel Volráb, proti však byl zákrok Richarda Běhuly. A mladý brankář chomutovských Pirátů pak zapsal další tři těžké zákroky, když byli Medvědi ve velkých šancích. Notně tak podržel Bílinu, která tak stále byla ve hře. V závěru první části hry se naopak zaskvěl Martin Volke, kterého mohl u pravé tyče prostřelit Tomáš Urban. Děčínský brankář však škvíru mezi betonem a tyčkou utěsnit a uhájil tak děčínské vedení.

Úvod prostřední části hry patřil Drakům. Ti totiž ve dvaadvacáté minutě dokázali srovnat. Někdejší hráč Děčína ONDŘEJ SÝKORA prostřelil Martina Volkeho a hosté byli zpět ve hře – 1:1. V polovině utkání vychytal děčínský brankář další šanci Bíliny, rybičkou dosáhl na kotouč a přikryl ho. Pak přišly zase chvíle Děčína, který měl obrovský tlak před Běhulou, ovšem ten opět dokázal dalšími zákroky pomoci svému týmu. V osmatřicáté minutě už ale čelil další brance. ZDENĚK PETRÁŠ napoprvé neuspěl, ale po vlastní dorážce už ano – 2:1. Ovšem Medvědi se z veden příliš dlouho neradovali. V devětatřicáté minutě totiž bylo znovu vyrovnáno. PETR MAŠEK přetavil přihrávku od Šmejce v gól a začínalo se opět od začátku.

Děčínští měli v průběhu třetí třetiny dlouhou přesilovou hru pět na tři, ale tu se jim nepodařilo využít. Hra měla spád, oba celky se snažily o strhnutí vedení na svou stranu, ale oba brankáři byli ve svých brankovištích pozorní. Blíže třem bodům byli v osmapadesáté minutě Bílinští. Po jejich střele se kotouč odrazil od břevna a skončil na vrchní síťce Volkeho branky. Stav se tak nezměnil, a to ani po siréně, která označila konec třetí periody. Zápas tak došel do prodloužení, ve kterém hráli hosté přesilovku a v ní orazítkovali břevno medvědí klece. Ani nastavená hrací doba vítěze neurčila a na řadu tak pochopitelně přišly samostatné nájezdy. V nich uspěli hosté, když sedmou sérii zakončil nekompromisní střelou TOMÁŠ URBAN a dal tak svému týmu bonusový bod navíc – 2:3.

HC Děčín – HC Draci Bílina 2:3 po sam. nájezdech (1:0; 1:2; 0:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Kopta (Kordule, Petráš), 38. Petráš (Volráb) – 22. Sýkora (Brzek), 39. Mašek (Šmejc), rozh. náj. Urban

Sestava HC Děčín:
Volke (Lavinger) – Hříbal, Hes, Kaltenböck, Loukota, Vaněk, Zdvořáček, Procházka – Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Tůma, Amirov, Oliverius (C), Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule

Vendula Zdražilová, HC Děčín