Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi z Bíliny vezou tři body

Medvědi v dalším kole zajížděli na led nedaleké Bíliny, kde si s chutí zastříleli a Draky porazili 7:3. Připisuj tak další tři body do tabulky.

Začátek zápasu začali svižněji hosté a už v šesté minutě se radovali z úvodní branky. ZDENĚK PETRÁŠ obešel obranu Draků a poté bekhendovou střelou překonal Pavláta – 0:1. Z vedoucího gólu se však Medvědi neradovali příliš dlouho. Hned po buly totiž Draci srovnali. JEGOR GNUSIN byl důrazný na brankovišti a zblízka překonal děčínského brankáře – 1:1. Na začátku desáté minuty Děčín opět vedl. A znovu v tom měl prsty ZDENĚK PETRÁŠ, jenž se trefil v signalizované výhodě při domácím faulu – 1:2. I nadále Děčínští přetlačovali Draky a ti se jen bránili. Později zastavil samostatnou akci Navarry Pavlát dobrým zákrokem a domácí mohli být rádi, že neinkasovali třetí přesnou trefu. Do konce první části hry se už nic nestalo, i když Draci měli obrovskou šanci a spokojenější do kabin odcházeli hosté.

Úvod prostřední části hry patřil Drakům. Ti si velmi brzy vypracovali dvě velké šance, k vyrovnání to ale nevedlo. V osmadvacáté minutě pak Medvědi odskočili na dvoubrankový rozdíl. Přesilovku střelou do odkryté klece využil ŠTĚPÁN KUCHYNKA a dal tak klid na medvědí hokejky – 1:3. Domácí se ale nevzdali, po velké šanci Petráše, který nezavršil hattrick po své šanci, zahrozili o chvilku později. JAKUB PROCHÁZKA překonal Volkeho a Draci byli Medvědům na dostřel jediného gólu – 2:3.

V pětačtyřicáté minutě však hosté znovu odskočili. PAVEL ZAJAN prostřelil Pavláta a vrátil tak svému týmu náskok o dvě branky – 2:4. A v šestapadesáté minutě Děčínští navýšili své vedení dvěma slepenými brankami ŠTĚPÁNA KUCHYNKY a ZDEŇKA PETRÁŠE, který završil hattrick – 2:6. Medvědi nadále dominovali, Pavláta zasypali další nebezpečnou střelou, ten ji však ještě dokázal pokrýt. Ovšem další akce už gólová byla, a sice z hole ROMANA NAVARRY – 2:7, který tak definitivně srazil domácí tým. Ještě to ale nebylo všechno, poslední slovo měli Draci. Pouhou vteřinu před vypršením třetí části hry ještě korigoval skóre bývalý hráč Děčína MARTIN BARÁNEK – 3:7, který uzavřel gólovou přestřelku.

HC Draci Bílina – HC Děčín 3:7 (1:2; 1:1; 1:4)
Branky a nahrávky: 7. Gnusin (Gevorkjan), 38. Procházka (Vošta), 60. Baránek – 6. Petráš (Kuchynka), 10. Petráš (Zajan), 28. Kuchynka (Faigl, Zdvořáček), 45. Zajan (Hes), 55. Kuchynka, 56. Petráš (Volráb, Zajan), 59. Navarra (Hes, Zdvořáček)

Sestava HC Děčín:
Volke (Lavinger) – Hříbal, Kaltenböck (A), Loukota, Málek, Vaněk, Zdvořáček, Hes – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Bárdoš, Faigl, Oliverius (C), Petráš, Kordule, Navarra

Vendula Zdražilová, HC Děčín