Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi v Sokolově padli

Medvědi ve středu 26. 9. 2018 zajížděli na led Sokolova, který zatím držel neporazitelnost. A tu si udržel i po duelu s Děčínem, který porazil vysoko 5:0.

Úvod utkání patřil Sokolovu, který si vypracoval několik šancí, ty ovšem dokázal Martin Volke pokrýt. Medvědi měli k dispozici přesilové hry, dokonce i pět na tři, ale ani v jednom případě se prosadit nedokázali. V šestnácté minutě se dostali do velké šance, ale brankář Fečo svým zákrokem akci zneškodnil a podržel svůj tým. V poslední minutě první třetiny putoval za katr Jan Kaltenböck a pouhou sekundu před vypršením první části hry Sokolov udeřil. Po pěkné souhře dokázal kotouč za Volkeova záda dostat JAKUB VRÁNA a domácí tak gólem do šatny šli do vedení – 1:0.

Domácí hráči začali úvod druhé třetiny znovu menším tlakem, ale Volke několika zákroky Děčín podržel. V sedmadvacáté minutě už ale musel lovit podruhé puk ze své sítě. MATĚJ ZADRAŽIL využil prudkou střelou přesilovou hru a poslal Baník do vedení – 2:0. O minutu později mohlo být pro Medvědy hůře. Vrána se dostal do úniku, ale Martin Volke ho dokázal vychytat. Úderem dvaatřicáté minuty zastavil v úniku domácího hráče Málek a sudí nařídil trestné střílení, které proměnil sám faulovaný JOSEF STŘÍBRNÝ – 3:0. Hosté mohli v závěru druhé periody snížit ztrátu, svou přesilovou hru ale nedokázali využít.

Medvědi měli na začátku třetí části hry další početní výhodu, ale Sokolovští se dokázali ubránit. V sedmačtyřicáté minutě pak domácí přidali další přesnou trefu. Nadvakrát propasíroval puk za Volkeho záda MARTIN ČURDA a dal klid na hokejky svého celku – 4:0. O deset minut později využil Baník přesilovku, když na Volkeho střílel VOJTĚCH ŠIK a s lehkou tečí děčínského brankáře skončil kotouč v jeho síti – 5:0. Na tento stav už Děčínští zareagovat nedokázali a z horkého sokolovského ledu si tak neodvezli ani bod a nevstřelili ani jednu branku.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 5:0 (1:0; 2:0; 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Vrána (Kuběna, Kovařík), 27. Zadražil (Přindiš), 32. Stříbrný (TS), 47. Čurda (Hotěk), 54. Šik (Čurda, Kovařík)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Volke) – Hříbal, Hes, Kaltenböck (A), Málek, Loukota, Vaněk, Balcar – Zajan, Volráb, Bárdoš, Amirov, Oliverius, Petráš, Kordule, Sýkora, Navarra

Vendula Zdražilová, HC Děčín