Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi v Klatovech padli, zatím tak na body čekají

V sobotu 15. 9. 2018 zajížděli hokejisté Děčína do Klatov, kde se utkali s místním celkem. Po středečním debaklu od Mostu však znovu nezískali ani bod a ze západu Čech se tak vrací s prázdnou.

Medvědi měli hned v úvodu první třetiny velkou šanci, když po své střele orazítkovali břevno klatovské branky. V jedenácté minutě ujel ve vlastním oslabení Zdeněk Petráš, na domácího brankáře ale nevyzrál. A později nevyužité šance hosty mrzely. V patnácté minutě napálil puk na děčínskou branku RICHARD KRISTL a prostřelil Michajlova – 1:0. Klatovští si do konce první části hry vypracovali ještě další šanci, ale zvýšit své vedení se jim nepovedlo.

Ale hned na začátku druhého dějství udeřili podruhé. JAKUB HOUFEK zvýšil klatovský náskok a bylo to 2:0. Jenže za necelou minutu se Medvědi dostali na kontaktní branku. Oliverius našel přihrávkou ROMANA NAVARRU a ten se nemýlil – 2:1. A manko definitivně v závěru druhé třetiny smazal DOMINIK MÁLEK, jenž pálil od modré čáry a po nějaké teči domácího hráče skončil kotouč v síti domácího celku – 2:2. Začínalo se tak znovu od začátku.

Úvod třetí části hry patřil znovu domácím, ti se dostali do další výraznější akce, Kristl však Michajlova nepřekonal. Průběh třetí třetiny poznamenala častá vyloučení na obou stranách a hra se tak dost kouskovala. V šestapadesáté minutě po opuštění trestné lavice ujel Oliverius do samostatného úniku, svůj nájezd však nepřetavil ve vedoucí branku. Domácím o chvilku později ale ano. TOMÁŠ VRACOVSKÝ využil přesilovou hru a strhl tak vedení opět na klatovskou stranu – 3:2. Medvědi to pak ještě zkusili v powerplay, ovšem JAKUB VAVŘIČKA trefou do prázdné klece definitivně zmařil medvědí naděje – 4:2.

SHC Klatovy – HC Děčín 4:2 (1:0; 1:2; 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Kristl (Tulačka), 24. Houfek (Kristl, Uhlík), 58. Vracovský (Slavík, Tulačka), 60. Vavřička – 25. Navarra (Oliverius), 37. Málek

Sestava HC Děčín:
Michajlov (Kácha) – Hříbal, Kaltenböck (A), Málek, Loukota, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Drašar, Volráb (A), Faigl, Oliverius (C), Petráš, Kordule, Amirov, Kopta, Sýkora, Navarra

Vendula Zdražilová, HC Děčín