Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Okradená ve spánku
DĚČÍN – Při čekání na spoj přemohl cizinku v areálu děčínského vlakového nádraží spánek. Kromě batohu s věcmi při sobě měla i doklady s platební kartou a finanční hotovostí. Když se probudila, zjistila, že jí věci, jež svírala během spánku v ruce, chybí. Nepříjemnost vzápětí oznámila podmokelských policistům, kterým současně upřesnila škodu. Pohybuje se za hranicí dvaceti tisíc českých korun. Místní strážci zákona ranní nepříjemnost z 18. srpna letošního roku prověřují s ohledem na možné přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Postrádají nejen nářadí
RUMBURK – Rumburské policisty od pátku sedmnáctého srpna zaměstnává oznámení zástupce místní společnosti, z jejíž areálu zmizelo v první polovině letošního srpna nářadí a ochranné vybavení ke sváření. Škoda se zatím pohybuje kolem 8.800,- Kč. Mezi chybějícími věcmi je např. gola sada či imbusové klíče. Věci byly zabezpečeny proti krádeži, leč i přes to si k nim zřejmě šikovný lapka cestu našel … Oznámení policisté prověřují s ohledem na možný přečin krádeže.

Skončil na služebně
DĚČÍN – Ve čtvrtek šestnáctého srpna letošního roku zasahovala v zahrádkářské kolonii v Děčíně policejní hlídka. Krátce před půl dvanáctou v noci nalezla v dřevěné kůlně čtyřiadvacetiletého muže, jenž se do kůlny vloupal násilím. Zřejmě ve snaze odnést s sebou věci možné k prodeji. Jeho úmysl se mu nezdařil. Policejní hlídka jej zadržela, převezla na policejní služebnu, kde si posléze vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Poté byl propuštěn na svobodu a noční incident bude nadále řešen ve zkráceném přípravném řízení.

Je bez telefonu
DĚČÍN – Děčínští policisté od devatenáctého srpna letošního roku prověřují okolnosti případu možného přečinu krádeže, ke kterému mohlo dojít v děčínském hudebním klubu o den dříve v časných ranních hodinách. Na místní strážce zákona se obrátila návštěvnice klubu, která v něm během noci z pátku na sobotu přišla o mobilní telefon zn. Honor 8 v hodnotě šesti tisíc českých korun.

Děčín 21. srpna 2018
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín