Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Vykutálený zákazník
DĚČÍN – Pod drobnohledem děčínských policistů se objevil zákazník, co se vyhnul placení. Ve dvou děčínských obchodních domech si vybral zboží a když došlo na placení, prošel pokladnami bez úhrady vybraných věcí. V prvním případě šlo o obuv v hodnotě 1460,- Kč, ve druhém případě si do svého oděvu uschoval drogerii v hodnotě 139,- Kč. Policisté oba červnové incidenty zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení s ohledem na přečin krádeže. Neplatící zákazník si již vyslechl ústy policejního inspektora sdělení podezření ze spáchání přečinů a vzhledem k okolnostem je ve hře i přísnější trest v podobě odnětí svobody od šestí měsíců do tří let.

Kde je? Ve sklepě není!
DĚČÍN –Policisté z obvodního oddělení policie v Kaštanově ulici vyjížděli letos ve čtvrtek 14. června do panelového domu v Děčíně, odkud se ztratilo v uplynulých několika týdnech pánské horské kolo. Bíločerné jízdní kolo s červeným nápisem „Rocky“ a chybějící cyklozámek ocenil společně na částku 7.700,- Kč.  Nepříjemné zjištění policisté prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Rozměníte mi, prosím?
DĚČÍN –Do obchodu ve Hřensku zavítal člověk s žádostí o rozměnění bankovek. Ochotná obsluha na směnu přistoupila a během minutky přišla o finanční hotovost v řádech tisíců českých korun. Muž neustále rozměňoval bankovky Eur. V nestřeženém okamžiku si „vydělané“ peníze strčil do svých svršků a z prodejny odešel. Podvedené obsluze nezbylo, než se obrátit na děčínské policisty a ti případ začali prověřovat s ohledem na přečin podvodu.

Ruka šátralka
VELKÝ ŠENOV – Obdobný případ prověřují také policisté z Velkého Šenova, na které se obrátil personál obchodu v Dolní Poustevně. Letos čtrnáctého června v podvečer do jejich obchodu zavítal zákazník, který si s sebou měl odnést několik Eurobankovek v přepočtu za necelých osm tisíc českých korun.  Využil zřejmě nestřeženého okamžiku a z balíku bankovek v pokladně si pro pár z nich sáhl. Včerejší incident policisté šetří s ohledem na přečin krádeže.

Děčín 15. června 2018
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín