Rubriky
Sport Zprávy

Slavata triatlon tour 2018 – duatlon pro děti v Děčíně

V úterý 22. května se konal, v Děčíně na Mariánské louce, závod v duatlonu pro děti Slavata Triatlon Tour, který uspořádal Nadační fond Tomáše Slavaty a triatlonový oddíl Triáde Děčín a byl jedním z akcí celorepublikové série, kde závodí i děti z dětských domovů, které Tomáš Slavata podporuje a ukazuje jim cestu životem pomocí sportu.

Do závodu odstartovalo nakonec přes 170 dětí ve věku od 2 do 15 let. Rozděleny byly do 7 kategorií. Díky Tomáši Slavatovi jsme mohli dětem, které nemají vlastní kolo, ho zdarma zapůjčit.

Závod měl fajn atmosféru, ke které přispělo příjemné počasí a děti závodily ze všech svých sil. Po té co absolvovaly svou trať v rozložení běh – cyklistika – běh, čekalo na každého z nich občerstvení a diplom. Pro ty nejlepší byly připraveny i věcné ceny a vyhlášení na stupních vítězů.
Vítězové byli nakonec všichni, kdo se aktivně zúčastnili a užili si krásné odpoledne v příjemné atmosféře a mezi podobně naladěnými lidmi.
Po závodech byli vylosováni 2 účastníci, kteří obdrželi horské kolo. Takto Tomáš Slavata se svou nadací podporuje nejen děti z dětských domovů, ale i příchozí závodníky.

Zároveň Triade věnuje po všech akcích znova finanční částku na handicapované děti, celkem za své trvaní to je již více jak 300 000,-Kč – Děkujeme rodičům za podporu při zaplacení dobrovolného startovného.

Jednalo se o druhou letošní akci pořádanou Triade Děčín a budou následovat další jako Mikulášovický triatlon, Iron Dumpling včetně dětských závodů, poté v září znova duatlon pro mláděž. Triade Děčín je jedním z největších pořadatelů závodů v Děčíně.

Děkujeme partnerům Triade Děčín a to společnosti ČEZ a dalším za podporu.

Poděkování patří všem, kteří tento závod pomáhali organizovat a to především Tomáši Slavatovi zakladateli celého seriálu, členům oddílu Triade za velkou sportovní tak organizační úroveň a také rodičům, kteří přivedli své děti na sportovní akci.

Info, foto a výsledky na www.decinsportfest.cz
Triade Děčín