Rubriky
Zprávy

Nikdo z kontrolovaných nebyl pod vlivem

Výsledky víkendových DBA na Děčínsku.
Osmého a devátého června letošního roku probíhaly na děčínských silnicích dopravně bezpečnostní akce, při kterých se vybraní policisté zaměřovali na přítomnost alkoholu a drog při řízení motorových vozidel.

Osmého června letošního roku policisté v rámci krajské DBA zkontrolovali 134 vozidel. Při silniční kontrole vozidel a jejich osádek odhalili 22 dopravních přestupků, za které bylo v pokutách vybráno 8.700,- Kč. Osmkrát došlo na nepřiměřenou rychlost, za kterou do státního rozpočtu odešlo dohromady 5.000,- Kč. Dva řidiči nebyli připoutáni bezpečnostním pásem, za což byl každý z nich pokutován částkou dvě stě českých korun. Čtyři vozidla byla ve špatném technickém stavu a jeden řidič nepředložil řidičský průkaz.

Vzápětí v noci ze soboty na neděli devátého června probíhala po celé České republice další dopravně bezpečnostní akce, během níž pod policejním drobnohledem skončilo 25 vozidel. Byl zjištěn pouze jeden dopravní přestupek, který vyšel kontrolovaného řidiče na dvě stě českých korun. Potěšujícím zjištěním byla absence alkoholu a návykových látek za volantem. Všichni kontrolovaní řidiči v orientačních dechových zkouškách a testech na přítomnost návykových látek v jejich těle obstáli.

Děčín 14. června 2018
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín