Rubriky
Sport Zprávy

Druhý americký basketbalista v týmu děčínských Válečníků!

Po Lambu Autreym se bude jednat o druhého amerického basketbalistu v týmu děčínských Válečníků. Klint Carlson měří 201 cm a váží 102 kg. Atletický třiadvacetiletý pivot přichází na sever Čech absolvovat své první profesionální angažmá, když poslední čtyři roky strávil na univerzitě Northern Iowa, za níž také v dresu Panterů nastupoval v NCAA v konferenci Missouri Valley. Ve svém posledním ročníku dosahoval Klint statistik 9,9 bodu, 6,3 doskoku a 1,6 asistence průměrně na zápas, když trojky střílel s úspěšností 32%.

Ke svému příchodu Klint uvedl: „Jsem opravdu nadšený možností hrát za Děčín. Tým má historii dobrého basketu, mluvil jsem s trenérem, od něhož se budu rád učit a těším se pod ním hrát. Těším se také na město, vypadá velmi pěkně. Mluvil jsem s dost lidmi, kteří o Děčínu mluví hezky… Nemůžu se dočkat tam být, makat s týmem a připravit se na dobrý rok.“

Rodák z Waverly vystudoval na UNI (Universtiy of Northern Iowa) obor pohybových věd a sportovní psychologie. Na střední škole Waverly-Shell Rock zaznamenal v posledních dvou letech svého basketbalového působení pěkný úspěch v podobě zvolení MVP konference Northeast Iowa, když průměrně dosahoval 17, respektive 16 bodů.

„Na rozdíl od Lamba Autreyho, jehož jsme dobře znali a měli na něj „české“ reference, jsme pečlivě vybírali hráče na pozici 4. Klint je atleticky vybavený borec zvyklý poctivě bránit, je to bojovník a jeho útočné dovednosti jsou velmi komplexní. Jeho reference jsou pouze kladné a zapadají do naší herní koncepce. Po trenérově rozhovoru s ním jsme se definitivně rozhodli a věříme v jeho hladkou adaptaci na evropský basketbal.“, uvedl k příchodu Američana Jakub Důra, sportovní manažer klubu.

Kromě mladých hráčů, kteří budou absolvovat letní přípravu a bojovat o své možné místo v dresu A-týmu, je tak v tuto chvíli družstvo kompletní.

Zdroj: www.bkdecin.cz