Rubriky
Sport Zprávy

JUDO: Děčínské naděje doma uspěly

28. dubna se v děčínské víceúčelové sportovní hale konal další ročník jednoho z nejstarších turnajů v judu v České republice Děčínská kotva. Děčínští judisté se chtěli v domácím prostředí na své kolegy z jiných oddílů pořádně vytáhnout a také se jim to podařilo – získali celkem 17 cenných kovů.

Ve věkové kategorii U9 ve svých vahách získaly K. Novotná a V. Hrubeš zlaté medaile, E. Nevečeřalová a E. Takamatsu stříbrné a jejich oddílové kolegyně N. Doksanská a K. Vokurková bronzové.

V kategorii U11 byli úspěšní L. Hartig, V. Moučka, D. Kuchyňa, A. Zajíček a M. Vlach, kteří skončili druzí a M. Kuric, který se radoval z třetího místa.

Z bojů v kategorii U13 vytěžil R. Vlach zlato, V. Kuric a J. Macho byli stříbrní a bronz si připsala N. Paulová.

V dorostenecké kategorii U18 pak v hmotnostní kategorii do 55 kg slavil úspěch J. Ledvinka, který skončil první.

Ředitel soutěže Otto Černohorský shrnul celý turnaj následovně: „ Já mám k Děčínské Kotvě tak trochu sentimentální vztah. Sám jsem na ní kdysi coby žák před lety pravidelně startoval a právě proto jsem rád, že tenhle turnaj stále žije a funguje. Letos jsme poprvé závody pořádali ve víceúčelové hale a musím říci, že to byl opět krok dopředu a správným směrem. A co se týče výkonů našich svěřenců, tak nemůžu udělat nic jiného, než je pochválit. Nechali na tatami všechno a z dosažených úspěchů se tak radují zcela po právu.“

J. Rokůsek, Judo DDM Děčín