Rubriky
Sport Zprávy

Bruslaři se v sérii ujali vedení

Havlíčkobrodští hokejisté potvrdili roli favorita a na vlastním ledě se po výhře 5:1 nad Děčínem dostali v sérii do vedení 1:0.

Domácí otevřeli účet středečního duelu už na začátku čtvrté minuty, kdy LUKÁŠ ENDÁL zužitkoval přesný pas od Třetiny a Lavingera prostřelil kolem jeho lapačky – 1:0. Domácí měli stále více ze hry a hrozili před Lavingerem, ten ale Medvědy držel. Ti měli šanci srovnat ve třinácté minutě, kdy hráli přesilovou hru, ovšem Bruslaři se dokázali ubránit a své těsné vedení uhájili. Medvědi ale byli pod neustálým tlakem, ale domácím do konce první části hry už žádnou branku nepovolili.

Děčínští dostali v úvodu druhé části hry k dispozici další přesilovku, ale opět v ní neudeřili. Bruslaři se ubránili a deset vteřin po návratu Kuchty z lavice hanby se on sám dostal do úniku, ale ve velké šanci před Lavingerem neuspěl. Ve třiatřicáté minutě se k odraženému puku od zadního mantinelu dostal LUKÁŠ ENDÁL a svou druhou přesnou trefou v utkání navýšel domácí vedení – 2:0. No a v devětatřicáté minutě o sobě dal znovu vedět LUKÁŠ ENDÁL, který z prostoru pravého kruhu mířil znovu přesně a završil tak svůj čistý hattrick – 3:0. Medvědi ale ještě v poslední minutě druhé periody snížili na rozdíl dvou branek. DANIEL VOLRÁB se trefil zblízka a z pohledu Medvědů to vypadalo o něco lépe – 3:1.

Domácí ale znovu na začátku třetí třetiny utekli na tříbrankový rozdíl. DAVID MICHÁLEK využil přesilovou hru a dal tak na domácí hokejky klid – 4:1. Ve třiapadesáté minutě střílel na Nováka Jaroslav Hašek, domácí brankář puk vyrazil před sebe a toho chtěl využít Volráb, jehož střela ale zamířila mimo tři tyče. O chvilku později se do úniku dostal Navarra, ten kotouč poslal mezi betony Nováka, domácí brankář je ovšem včas sklapl a prostor mezi nimi tak zavřel. V sedmapadesáté minutě pak Bruslaři své vedení znovu navýšili a prakticky rozhodli o prvním bodu série. LUBOŠ VOŘÍŠEK Z bekhendu prostřelil hostujícího gólmana a bylo to už 5:1. Do konce třetiny už žádný gól nepadl a Havlíčkův Brod se tak v sérii ujal vedení.

BK Havlíčkův Brod – HC Děčín 5:1 (1:0; 2:1; 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Endál (Třetina, Přidal), 33. Endál (Třetina, Přidal), 39. Endál (Třetina, Michálek), 44. Michálek (Endál, T. Semrád), 57. Voříšek (Třetina) – 40. Volráb (Hříbal, Hašek)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Havlík) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár (A) – Zajan, Volráb, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov

Vendula Zdražilová, HC Děčín