Rubriky
Sport Zprávy

Ve čtvrtfinále AAC proti USK, pozvánka do repre pro Pomikálka a Šišku

Potvrzeno! Válečníci si znovu zahrají s USK Praha, tentokrát ve čtvrtfinále evropského poháru Alpe Adria Cup. Pražané totiž v posledním utkání skupiny A a celkově posledním duelu základní části této soutěže porazili na domácí palubovce Prievidzu jasně 107:49 (nejlepší střelci USK: Madsen 18, Štěrba 16, Žikla 15) a obsadili v tabulce 2. místo, což znamená, že se utkají s vítězem skupiny B, tedy BK ARMEX Děčín.

Samotný zápas na Folimance mezi USK a Prievidzou se měl konat již v lednu, ale kvůli sněhové kalamitě, v níž slovenský tým uvázl na dálnici, se odehrál až nyní. A přestože Prievidza mohla v případě výhry nad Prahou pomýšlet na postup do play-off, poslala na Folimanku osm mladíků, kteří nekladli domácím větší odpor. Děčín a Praha nyní hledají termín, v němž by dvojzápas čtvrtfinále AAC odehrály. Vzhledem k postupu Děčína na Hyundai Final 4 Českého poháru je nejpravděpodobnější reprezentační přestávka, jež je od FIBA určena na druhou polovinu února (19.-.26.2.).

Další novinkou dne je, že v širší nominaci na kvalifikační zápasy v Bulharsku a na Islandu jsou i dva Válečníci: Tomáš Pomikálek a Ondřej Šiška! Pozvánku do reprezentace pak dostali i tři borci z USK Praha: Ondřej Sehnal, Michal Mareš a Jan Křivánek.

Zdroj: www.bkdecin.cz