Rubriky
Dětem Zprávy

Děčínská zoo zve na své adventní akce

Pokud hledáte zajímavý program v době adventu, máme pro vás tip. Děčínská zoologická zahrada připravila na předvánoční období zajímavé aktivity. Návštěvníci při nich budou moci získat nejen slevy na vstupném ale také vstupy zdarma.

Do tradiční předvánoční nabídky zoo patří několikadenní akce s názvem „Děti zvířatům, zoo dětem“. „Tato akce je určena pro školní a jiné kolektivy. „Spočívá v tom, že vyzýváme školy k tomu, aby s dětmi poskládali balíček dobrot pro zvířata, za který jim na oplátku nabídneme libovolný program ZooŠkoly se slevou 50%. Aby děti věděly, co kterému zvířeti chutná, připravili jsme na webových stránkách zoo vzorové jídelníčky. Stačí si tedy vybrat své oblíbené zvíře a podle jídelníčku nashromáždit vhodné potraviny,“ vysvětlila mluvčí děčínské zoo Alena Houšková. Podrobnější informace najdou zájemci na webu zoo, pokud by však někdo chtěl poskládat balíček bez nápovědy, zoo prosí, aby neobsahoval brambory a citrusové plody. Padesátiprocentní slevu na program ZooŠkoly bude možné získat v období od 4. do 22. Prosince 2017. Na tuto aktivitu je nutné se předem objednat. Více informací ZDE. ZooŠkola nabízí v současné době celkem 17 zážitkově-výukových programů

Další akcí je tzv. Dárečkování. Jde o speciální akci, která se bude konat vždy o adventní neděli a bude při ní možné získat 50% slevu na vstupném. Na rozdíl od akce „Děti zvířatům, zoo dětem“ je Dárečkování určeno běžným návštěvníkům, princip přitom zůstává stejný. „Za polovic vás do zoo pustíme, pokud přinesete balíček dobrot pro naše zvířata. Obdarovat tímto způsobem bude možné například medvědy grizzly, mravenečníky, tapíra, papoušky, kopytníky nebo domácí zvířata. I pro tuto akci platí vzorové jídelníčky, které visí na webových stránkách zoo,“ vysvětlila mluvčí zoo Alena Houšková. Důležitou informací je, že donesené dárečky je nutné odevzdat na pokladně zoo, žádný z návštěvníků by neměl zvířata krmit přímo. Ošetřovatelé všechny donesené potraviny mezi své svěřence spravedlivě rozdělí. Dárečkování bude probíhat v termínech: 3. 12., 10. 12. a 17. 12. 2017.

Přímo na Štědrý den připravila zoo pro návštěvníky dáreček v podobě vstupu do zahrady zcela zdarma. Jde o již tradiční akci, kterou rodiny s dětmi rády využívají ke zkrácení čekání na Ježíška. Otevřeno v tento den bude od 8 do 16 hodin. Stejnou výhodu pak nabídne zoologická zahrada i na Nový rok. „Upozorňujeme jen, že 24. prosince a 1. ledna bude možné navštívit pouze areál zoo na Pastýřské stěně, Expozice Rajské ostrovy bude uzavřena,“ doplnila mluvčí.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.