Rubriky
Zprávy

Soutěž v 1. Pomoci slavila již 10. ročník

Podesáté v řadě se v pondělí 6. 11. 2017 v prostorách Armex Sportcentra v Maroldově ulici soutěžilo v 18 disciplínách o to, kdo je nejlepší ve schopnostech a dovednostech poskytnutí první pomoci v rámci „Soutěže v 1. Pomoci“ pro družstva a jednotlivce se zdravotním postižením z celého regionu. Soutěž pořádá tradičně Cesta do světa, pobočný spolek Slunečnice, z.s., ve spolupráci s dobrovolníky z Dobrovolnického centra Slunečnice a studenty z Vyšší odborné školy v Ústí nad Labem a Střední zdravotnické školy v Děčíně.

Letošní ročník hostil celkem 50 účastníků. Mezi družstvy zvítězil tým DOZP Brtníky a mezi jednotlivci si 1. místo vybojoval Bronislav Král, z Chráněného bydlení Klobouk v Terezíně. Obrovské díky patří Basketbalovému klubu Děčín, který i letos zdarma zapůjčil prostory a pan Ebrt poskytl technickou podporu.

Party se Slunečnicí tak, jak jsme na ni zvyklí, se z technických a finančních důvodů letos nekonala, ale soutěžící o zábavu nepřišli. Přímo po soutěži v hale všechny rozhýbala děčínská taneční skupina Her Majesty a hned po ní se parkety vlnily v rytmu Zumby pod vedením Petry Tojmarové. Po obrovském soutěžním i tanečním výkonu pak na všechny účastníky čekal zasloužený slaný i sladký raut v předsálí Armex Sportcentra.

Obě akce dále významně podpořili:
Ústecký Kraj, Magistrát města Děčín, Pojišťovna VZP, BK Děčín a Armex Sportcentrum, Vyšší odborná škola v Ústí nad Labem a Střední zdravotnická škola v Děčíně, Zuzana Kudrnáčová, Ing. Radek Kudrnáč, Tabák Olli Hana Dlouhá, Valdemar Grešík – Natura s.r.o., Mgr. Nela Votápková, Mereva, INTERPAP Office s.r.o., pan Ebrt, Zdravotnické potřeby Salus Medical s.r.o, NOVIA s.r.o. Krásná Lípa, Ryjeme.cz, Armex Energy a.s., Ryko a.s., instruktorka ZUMBY Petra Tojmarová, skupina MER Majesty.

Lékárny : U Jakuba, lékárna v Bynově, BENU centrum, TOP OC Albert, U Slunce, U Václava, Dr. Max OC, Fórum ÚL a Nový Bor, Centrum MB s.r.o. ÚL, lékárna VIA, s.r.o. Česká Kamenice, IPC OC Pivovar

Děkujeme!

Mgr. Dagmar Havránková
vedoucí Cesta do světa,
pobočný spolek Slunečnice, z.s.