Rubriky
Sport Zprávy

Děčín srazil most a stále drží druhé místo

Hokejisté Děčína přivítali na svém ledě mostecký klub, který přijel s hodně okleštěnou sestavou, která čítala jedenáct hráčů do pole a dva brankáře. I přes to, že Medvědům prakticky nestíhali, odehráli zápas se ctí a také brankář Kuchař si připsal několik skvělých zákroků, prohře 1:6 z pohledu jeho celku ale nezabránil. Děčín si tak připsal další tři body a díky klopýtnutí Jablonce ztrácí na první Vlky tři body.

Do první vážnější akce se dostal ve čtvrté minutě Jaroslav Hašek, jenž vyslal dalekonosnou střelu, po níž si zákrok připsal brankář Kuchař. Následovaly další dvě, ve kterých byli Volráb a Navarra, ale oba znovu neotevřeli skóre utkání. Nicméně Děčínští měli výraznou herní převahu a tu přetavili v desáté minutě první brankou. Po jednozápasovém trestu se do sestavy vrátil PAVEL ZAJAN, který se postaral o první gól v síti hostů – 1:0. V patnácté minutě měl velkou šanci Ondřej Sýkora, jenž místní prostředí velmi dobře zná, neboť zde ještě loni působil, ten si sjel na pravou stranu a jeho štiplavá střela skončila na Lavingerovi. V závěru prvního dějství ještě střílel z mezikruží Roman Navarra, jeho ránu ale chytil efektním semaforem brankář Mostu. Do konce první části hry se už nic nestalo a domácí tak šli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Ze druhé třetiny bylo odehráno třicet vteřin a Kuchař musel opět lovit puk ze své sítě. Před ním se zjevil ONDŘEJ HŘÍBAL, jenž se v prostoru mezi kruhy svou střelou nemýlil – 2:0. Další změna skóre byla zaznamenána v polovině utkání. Po ráně ROMANA NAVARRY se kotouč odrazil od břevna a poté zapadl za brankovou čáru – 3:0 a Medvědi tak měli už bezpečnější náskok. Ten ještě rozšířili v pětatřicáté minutě, kdy po povedené akci skóroval DANIEL VOLRÁB, jenž si sjel z levé strany na pravou a odtud pověsil kotouč pod víko Kuchařovy branky – 4:0. S hosty to v tu chvíli nevypadalo vůbec dobře a před třetí periodou tak měli na svém kontě čtyřbrankové manko.

Děčín pokračoval ve stejném výkonu jako v předchozích třetinách a v pětačtyřicáté minutě už vedli rozdílem pěti gólů. LUKÁŠ SLADKOVSKÝ poslal kousek před Kuchařem puk za jeho záda a jeho tým se znovu mohl radovat z úspěchu – 5:0. Lavingerovo čisté konto vydrželo do třiapadesáté minuty, když se trefil z pravé strany střelou švihem PAVEL VOROBJOV a hosté se tak dostali alespoň čestného úspěchu, který si za svou snahu rozhodně zasloužili – 5:1. Poslední slovo ale měl pětadvacet vteřin před vypršením závěrečné sirény RADIM VACEK, který poslal kotouč mezi tři hostující tyče a uzavřel tak účet sobotního utkání – 6:1.

HC Děčín – HC Most 6:1 (1:0; 3:0; 2:1)
Branky a nahrávky: 10. Zajan (Zdvořáček, Hašek), 21. Hříbal (Volráb, Hašek), 30. Navarra (Oliverius), 35. Volráb (Zdvořáček), 45. Sladkovský (Navarra, Oliverius), 60. Vacek (Chovanec, Faigl) – 53. Vorobjev (Kubinčák, Hlaváček)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Loukota, Chmel, Vaněk, Zdvořáček – Zajan, Sladkovský, Volráb – Fojt, Faigl, Oliverius – Chovanec, Chmelař, Vacek – Hašek, Kopta, Navarra

Vendula Zdražilová, HC Děčín