Rubriky
Sport Zprávy

Šlágra kola, Medvědi hostí silný Jablonec

Ve středu 4. 10. 2017 je na programu sedmé kolo druhé hokejové ligy. Ve šlágru kola přivítají hokejisté Děčína, kteří zatím drž svou neporazitelnost, třetí Jablonec.

Medvědi jsou dosud jediným týmem nejen ve skupině Západ, ale také v celé druhé hokejové lize, který ještě neokusil hořkost porážky. Po šesti duelech mají na svém kontě plný počet bodů, tedy osmnáct a prakticky od úvodu soutěže se vyhřívají na prvním místě i s velmi dobrým skóre – 35:12. Do sítí soupeřů pálí jako u Verdunu, takže ofenziva je to, co děčínský celek zatím zdobí. Ale velmi dobrou práci odvádí i obrana včetně všech tří gólmanů, kteří do utkání zasáhli. Po šesti utkáních tak Medvědi obdrželi dvanáct gólů, což je průměr dvě branky na zápas. Výborná vizitka děčínského celku, který v posledních letech patřil spíše k průměru ve druhé lize. Nyní je ale čeká opravdu silný oříšek, ve středu na medvědí led zavítají Vlci z Jablonce.

V duelu s Vlky půjde totiž zatím o nejtěžší zápas sezóny. Hokejisté Jablonce jsou v tabulce na třetím místě s dvanácti body a nutno podotknout, že mají ještě o jeden zápas méně. Vlci do nové sezóny vstoupili s novým logem a novými dresy, a to jim evidentně svědčí. Po pěti utkáních si připsali čtyři výhry a jednu prohru. Také oni mají velmi dobré skóre – 24:8. V útoku to Vlkům také jde a v obraně ještě lépe. Jsou totiž ve skupině Západ jediným týmem, který inkasoval vůbec nejméně gólů. Před sezónou přišel do týmu velmi zkušený útočník, jenž působil u extraligových Bílých Tygrů, a sice Jan Víšek, který tak vyztužil útočné řady. No rozhodně se na děčínském ledě máme ve středu na co těšit. Šlágr kola si tak rozhodně nenechte ujít. K vidění bude jistě parádní hokej se spoustou šancí.

Co se týče vzájemných utkání, v loňské sezóně mají jednoznačně navrch hosté z Jablonce. Ti totiž dokázali zvítězit ve všech čtyřech duelech. Dvakrát v základní hrací době, dvakrát pak po prodloužení. Medvědi si tak s tímto celkem v uplynulé sezóně připsali pouhé dva body a mají Jablonci rozhodně co vracet. I v přípravě totiž odešli dvakrát poraženi – 1:7 a 1:4. Jak to dopadne dnes? Pikantní duel mezi Děčínem a Jabloncem nabídne jistě zajímavou podívanou.

Utkání na děčínském zimním stadionu začíná ve středu 4. 10. 2017 v 18. hodin. Všichni jste do hlediště srdečně vítáni.

Online přenos: HC Děčín – HC Vlci Jablonec nad Nisou

Vendula Zdražilová, HC Děčín