Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi padli s Kobrou

V sobotu zajížděli hokejisté Děčína do Prahy na led Kobry Praha, kde ale domácí neponechali nic náhodě a připsali si po výhře 7:4 tři body do tabulky. Děčín tak utrpěl druhou prohru v řadě.

Domácí Kobra se na začátku první třetiny ujala vedení. Ve čtvrté minutě MARTIN SEMRÁD propálil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě a poslal pražský tým do vedení – 1:0. O čtyři minuty později ale bylo vyrovnáno. DANIEL VOLRÁB v blízkosti Moučkovy svatyně vyslal střelu, která skončila za jeho zády – 1:1. Jenže Kobra dokázala znovu odskočit, a to dokonce dvěma slepenými góly v deváté minutě. Nejprve strhl vedení zpět DOMINIK ŠTEINER, jenž do zdárného konce dovedl svou individuální akci – 2:1. Po něm pak vyslal střelu po pěkné souhře DAVID KELLNER a domácí vedli o dva góly – 3:1. Po třetím inkasovaném gólu pak v brankovišti Děčína nahradil Šticha Lavingera. Medvědi se v jedenácté minutě dostali Kobře na dostřel jediné branky, když se mezi tři tyče trefil MAREK MACEK – 3:2. A v samotném závěru první třetiny pak překonal Štichu Novák, ale kotouč, jenž prošel mezi jeho betony, nakonec skončil vedle.

Velkou šanci na srovnání stavu skóre měl na počátku pětadvacáté minutě Radim Vacek, před kterým zívala prázdná domácí branka, ale puk netrefil ideálně a Kobru o vedení nepřipravil. Poté si další šance připravily oba týmy, ale brankáři obou celků zatím puky za svá záda nepouštěli. V sedmatřicáté minutě jeli Medvědi dva na jednoho a jako poslední byl u kotouče Marek Macek, ale branku domácích netrefil. O chvíli později pak naopak udeřili hráči Kobry, kteří si vzali zpět svůj dvoubrankový náskok. LUBOŠ VACEK dostal křižnou přihrávku a střelou švihem prostřelil Štichu – 4:2. I po druhé třetině šli domácí za stavu, který byl pro ně příznivější než pro hostující Děčín.

Hned na začátku třetí periody se Medvědi dostali znovu Kobře na dostřel jediného gólu. Michal Oliverius přihrál dobře postavenému ROMANU NAVARROVI a ten těsně před Moučkem trefil odkrytou část jeho klece – 4:3. Z této branky se ale hosté příliš neradovali. Domácí znovu odskočili. V pětačtyřicáté minutě se k odraženému kotouči dostal DOMINIK ŠTEINER a bez problémů pak trefil odkrytou medvědí klec – 5:3. Osm minut před koncem třetí třetiny mohla Kobra zvýšit své vedení, ale Kellner netreefil odkrytou Štichovu branku. Na konci třetí části hry se Medvědi dostali znovu na kontaktní branku, o kterou se postaral ROMAN NAVARRA a vykřesali ještě jiskru naděje na úspěch v utkání. V osmapadesáté minutě ale znovu domácí odskočili, když JAKUB JEDLIČKA prostřelil hostujícího brankáře – 6:4. Děčín to ještě zkusil bez brankáře, ale na kontaktní branku to už nebylo. Prázdnou klec trefil v úniku tři na jednoho LUKÁŠ TUMA, jenž tak pečetil výhru svého celku – 7:4.

HC Kobra Praha – HC Děčín 7:4 (3:2; 1:0; 3:2)
Branky a nahrávky: 4. Semrád (Jedlička), 9. Šteiner, 9. Kellner (Matějček, Čurda), 39. Vacek L. (Hlinka, Jedlička), 45. Šteiner (Tuma, Novák), 58. Jedlička (Hlinka, Antončík), 59. Tuma (Novák) – 8. Volráb (Navarra, Macek), 11. Macek (Málek, Hašek), 42. Navarra (Oliverius, Baránek), 58. Navarra (Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (9. Šticha) – Málek, Hříbal, Kaltenböck, Vaněk, Balcar, Havlík, Loukota – Hašek (A), Volráb, Macek, Navarra, Oliverius (C), Baránek, Vacek R., Faigl, Chmelař, Chovanec, Kopta, Amirov

Vendula Zdražilová, HC Děčín