Rubriky
Sport Zprávy

Úvod sezóny vítězný. Medvědi porazili Řisuty

První zápas nové sezóny odehráli hokejisté Děčína na svém ledě, kde přivítali svého soupeře z Řisut. Po druhé třetině byl stav 2:1 a hosté tak měli šanci s utkáním něco udělat, jenže Medvědi ve třetím dějství nasázeli Buldokům čtyři branky a rozhodli tak o jasné výhře. První tři body tak zůstaly doma.

Už ve třetí minutě měli hosté za sebou dvě velké šance, které klidně mohly skončit brankou. Nejprve netrefil odkrytou klec David Vyskočil a poté jel sám na Lavingera Petr Patyk, ale v obou případech byl děčínský gólman pozorný. Také Ilašenko na druhé straně se musel mít na pozoru, střela Ondřeje Kopty ho ale nechala vyniknout. Až v desáté minutě se poprvé měnilo skóre, a sice na domácí straně. ONDŘEJ HŘÍBAL v přesilové hře zblízka propálil Ilašenka a poslal Medvědy do vedení – 1:0. Brzy na to mohli hosté srovnat, ale ve velké šanci Petra Janečka zasáhl včas Lukáš Lavinger. A když ani po střele Tomáše Faigla, která orazítkovala pravou tyč buldočí branky, další gól nepadl, šli poprvé do kabin Děčínští s vedením v zádech.

Hned na začátku druhé periody měl dobrou pozici ke střele Ondřej Kopta, ale z otočky jen těsně minul hostující klec. V osmadvacáté minutě v sílícím tlaku Děčína vyprášil betony Ilašenka Jaroslav Hašek a gólman Řisut si tak mohl pořádně oddechnout. Ve dvaatřicáté minutě už ale musel lovit znovu kotouč ze své sítě. DANIEL VOLRÁB se těsně před ním napřáhl k pořádné pumelenici, která pak skončila za jeho zády – 2:0. O čtyři minuty později se pak hosté dostali Medvědům na dostřel jediného gólu. Využili totiž dvojnásobnou přesilovou hru díky MATĚJI KOSOVI a byli tak zpět ve hře – 2:1. Závěr třetina přinesl drtivý tlak Děčína, ale z něho už Medvědi nic nevytěžili.

V šestačtyřicáté minutě načali domácí brankostroj třetí části hry, když PAVEL ZAJAN postrestal chybu soupeře a střelou do prázdné branky vrátil svému celku dvoubrankový náskok – 3:1. Během chvilky bleskově využil početní výhodu TOMÁŠ FAIGL a bylo to 4:1. V jednapadesáté minutě protlačil kotouč za záda Ilašenka RADIM VACEK a s hosty to nevypadalo vůbec dobře – 5:1. Jenže hosté se nevzdali a kroužili kolem svatyně Děčína, až se jim podařilo prostřelit Lavingera. MICHAL FORTELKA to vzal na sebe a vykřesal ještě malou jiskru naděje – 5:2. Ta ale definitivně zhasla v čase 56:42, kdy se podruhé v utkání trefil DANIEL VOLRÁB – 6:2 a uzavřel tak středeční účet utkání. Medvědi se v zahajovacím utkání nové sezóny mohli radovat z tříbodového zisku.

HC Děčín – HC Řisuty 6:2 (1:0; 1:1; 4:1)
Branky a nahrávky: 10. Hříbal (Hašek, Volráb), 32. Volráb (Hašek, Zajan), 46. Zajan (Volráb), 48. Faigl (Sladkovský, Chmel), 51. Vacek (Chovanec, Kopta), 57. Volráb (Zajan, Málek) – 36. Kos (Havelka, Krpata), 56. Fortelka (Janeček)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Hříbal, Málek, Chmel, Kaltenböck, Balcar, Loukota, Michajličenko, Procházka – Hašek, Volráb, Zajan – Navarra, Oliverius, Faigl – Vacek, Kopta, Sladkovský – Chovanec, Rubeš D., Šetka – Fojt

Vendula Zdražilová, HC Děčín