Rubriky
Sport Zprávy

Počtvrté Medvědi zvítězili, srazili i Sokolov

Hokejisté Děčína zajížděli v sobotu 23. 9. 2017 na led Sokolova a i zde si připsali další tři body po výhře 4:1. Nadále tak jsou bez ztráty jediného bodu a v tabulce tak první příčku neopustili.

Diváci se ještě ani nestačili usadit v hledišti a sokolovský brankář musel poprvé lovit puk ze své sítě. Na počátku druhé minuty se do akce dostal ve vlastním oslabení ROMAN NAVARRA a svou střelou byl neomylný – 0:1. Medvědi pak byli znovu v oslabení a hned po tom, co byli v plném počtu, udeřili podruhé. MARTIN BARÁNEK dorazil střelu Pavla Zajana a dal Děčínu dvoubrankový náskok – 0:2. Domácí si hned na to vzali oddechový čas a po domluvě trenéra se pak začali dostávat do dalších šancí. Jenže ty ke gólovému efektu zatím nevedly. Podařilo se jim to až v patnácté minutě, kdy přesilovou hru využil MARTIN OSMÍK a Sokolov tak byl Děčínu na dostřel jediné branky – 1:2.

Také úvod druhé třetiny patřil Děčínu. Medvědi udeřili ve dvaadvacáté minutě, když se střelou z prostoru mezi kruhy dokázal podruhé v utkání trefit ROMAN NAVARRA a vrátil tak svému týmu zpět dvoubrankový náskok – 1:3. V osmadvacáté minutě ubránili Medvědi další oslabení a hned po jejím ubránění se znovu velmi brzy trefili. Při signalizovaném vyloučení se dokázal trefit PAVEL ZAJAN a Děčín vedl o tři góly – 1:4. Ve stejné době pak brankoviště opustil Fečo a místo toho nastoupil mezi tři tyče Hruška. Hra se poté uklidnila, Sokolovští měli další šance ke skórovaní, ale skóre ve druhé části hry se už nezměnilo.

Ve třetí třetině se domácí snažili něco s utkáním udělat, ale pozorně hrající Děčín jim moc šancí ke skórování nepovolil. Až v devětačtyřicáté minutě byli Sokolovští blízko druhé branky. Tomáš Harkabus ale padajícího Jana Dlouhého nepřekonal, ten svoji holí zabránil inkasovanému gólu. V jednapadesáté minutě pak měl stejný hráč další možnost, a sice při nařízeném trestném střílení, ale na Dlouhého v děčínské brance nevyzrál. Medvědi tak dále drželi slibný náskok a domácím už v závěru třetí periody moc času na srovnání nezbývalo a Medvědi nakonec své tříbrankové vedení uhájili až do samotného konce.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 1:4 (1:2; 0:2; 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Osmík (Rulík) – 2. Navarra, 6. Baránek (Zajan), 22. Navarra (Oliverius, Kaltenböck), 28. Zajan (Baranek, Hříbal)

Sestava HC Děčín:
Dlouhý (Lavinger) – Málek, Hříbal, Chmel, Kaltenböck, Vaněk, Loukota, Balcar, Michajličenko – Hašek (A), Volráb, Zajan – Navarra, Oliverius (C), Baránek – Vacek, Faigl, Sladkovský – Chovanec, Kopta, Chmelař

Vendula Zdražilová, HC Děčín