Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi porazili Sokolov a v přípravě si připsali první výhru

Místo Mostu přijel do Děčína Sokolov a děčínský divák si přišel na své. Dohromady padlo osm branek, z toho šest na děčínské straně. Hokejisté Děčína si tak připsali první výhru v probíhající přípravě.

Hosté ze Sokolova se hned po deseti vteřinách hry dostali do vedení, když se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval MARTIN STRUNZ a velmi brzy tak otevřel účet úterního zápasu – 0:1. Jenže v páté minutě už bylo srovnáno. RADIM VACEK zužitkoval přihrávku od Michala Oliveriuse a z prostoru mezi kruhy našel skulinku ve výstroji hostujícího brankáře – 1:1. Na úvod sezóny se i nadále hrál velmi rychlý hokej, oba týmy si vypracovaly několik šancí, ale brankáři na obou stranách byli bezchybní. Až v patnácté minutě se znovu měnil stav. MARTIN BARÁNEK byl ve střelecké pozici hákován a poté z nařízeného trestného střílení prostřelil mezi betony Feča – 2:1. Děčínští se tak poprvé dostali do vedení, které si udrželi až do konce první třetiny.

Druhá třetina začala přesilovkou hostů. Petr Přindiš v ní prostřelil Káchu, ale Jaromír Chmel dokázal uhasit velké nebezpečí, když puk z brankové čáry poslal do bezpečí. Ve čtyřiadvacáté minutě se to už ale hostům povedlo a bylo opět srovnáno. JIŘÍ ŠNEBERK prostrčil puk za Káchu a začínalo se opět od začátku – 2:2. Ovšem Medvědi ve dvaatřicáté minutě znovu vedli. Kapitán Michal Oliverius vybídl ke skórování volného RADIMA VACKA a ten jeho nabídku přijal. Svým druhým zásahem v utkání tak strhl vedení zpět na medvědí stranu – 3:2. A třináct vteřin před koncem druhé třetiny udeřili domácí znovu. JIŘÍ PROCHÁZKA bekhendovou střelou z mezikruží překvapil brankáře Sokolova – 4:2. Před třetí periodou tak měli Medvědi náskok o dva góly.

V jednapadesáté minutě se zrodila další velká šance Děčína. Marek Šetka zblízka orazítkoval tyč Fečovy branky a díky tomu se skóre neměnilo. O chvíli později měli ale Děčínští naopak velké štěstí. Před Markem Štichou došlo k velké skrumáži, ale nikdo z hostů si puku nevšiml, aby ho za jeho záda dorazil. V závěru třetí třetiny se hosté odhodlali k powerplay a střelou do prázdné branky završil svůj hattrick RADIM VACEK – 5:2. Už se zdálo, že tím stanovil konečný stav, ale opak byl pravdou. V šedesáté minutě zužitkoval přihrávku Jana Chovance MAREK ŠETKA, jenž prostřelil betony sokolovského brankáře – 6:2 a tím uzavřel střelecké hody utkání.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 6:2 (2:1; 2:1; 2:0)
Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 5. Vacek (Oliverius), 15. Baránek (TS), 32. Vacek (Oliverius, Faigl), 40. Procházka (Oliverius, Faigl), 59. Vacek, 60. Šetka (Chovanec) – 1. Strunz (Kuběna), 24. Šneberk

Sestava HC Děčín:
Kácha (od 30. Šticha) – Hříbal, Procházka, Chmel, Kaltenböck, Balcar, Kvaček, Michajličenko – Šetka, Volráb, Baránek – Vacek, Oliverius, Faigl – Chmelař, Kopta, Amirov – Chovanec

Vendula Zdražilová, HC Děčín