Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Za školou
DĚČÍN – Přečinu ohrožování výchovy dítěte čelí od devátého března letošního roku matka dvou dětí, které zanedbávají školní docházku. Od začátku letošního školního roku mají vysoký počet neomluvených absencí, na jejichž základě policisté prověřili všechny okolnosti oznámení. Matka dětí skočila pod drobnohledem policistů a v současné chvíli už je proti ní zahájeno trestní stíhání, vedené na svobodě.

Schází peněženka
VELKÝ ŠENOV – Velkošenovští policisté se od poloviny tohoto týdne zabývají případem z Mikulášovic. Z odstaveného neuzamčeného vozidla během noci zmizela volně položená peněženka s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou. Majitel věcí jejich ztrátou přišel o věci v hodnotě nejméně sedmnácti set českých korun. Policisté nedávnou nepříjemnost prověřují s ohledem na přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Sliby chyby
RUMBURK – Policisté od devátého března letošního roku prověřují oznámení pražské společnosti, jež měla začátkem loňského prosince zadat soukromníkovi z Rumburska zakázku na výrobu dřevěného nábytku. Společně se zakázkou mu předali devět a půl tisíce českých korun. Do současné chvíle zákazník neobdržel ani sjednaný nábytek, ani své peníze. Nemilou zkušenost investora prověřují rumburští strážci zákona s ohledem na možný přečin podvodu.

Pátráme nejen po penězích
DĚČÍN – Majitelé rodinného domu z Děčína se obrátili na místní policisty s oznámením, že se jim v jejich domě ztratila finanční hotovost a elektronika. Škoda dosáhla pětačtyřiceti tisíc českých korun. Okolnosti nedávného incidentu prověřujeme s ohledem na přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže.

Děčín 10. března 2017
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín