Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Proč?
DĚČÍN/VARSNDORF – Policisté děčínského územního odboru policie v Děčíně čelí několika trestním oznámením o poničení odstavených osobních vozů. Policisté ve Varnsdorfu a v Děčíně přijali během uplynulého týdne oznámení o čtyřech možných přečinech poškození cizí věci. Majitel osobního automobilu zn. VW Passat, odstaveného v Havlíčkově ulici ve Varnsdorfu, zjistil devatenáctého února letošního roku u svého auta poškrábání karoserie na několika místech. Předběžná škoda směřuje k částce pětašedesáti tisíc českých korun. Děčínští kolegové obdrželi informace o poničeném VW Trasporteru, který utržil nevítané změny v podobě chybějících stěračů a utržených zpětných zrcátek. Vůz odstavený v Plavební ulici v Děčíně si žádá opravu ve výši nejméně třiceti tisíc českých korun. Dvě poničená auta byla zjištěna také v Liberecké ulici v Děčíně. V noci ze čtvrtka na pátek utržili majitelé odstavných osobních aut škody v podobě poničených zpětných zrcátek

Ze zábavy na služebnu
DĚČÍN – Z taneční zábavy rovnou na policejní stanici. Takovou dohru měla sobotní noc v děčínské restauraci pro jejího návštěvníka, který během ní přišel o platební kartu, finanční hotovost a občanský průkaz. Svou ztrátu oznámil na nejbližší policejní služebnu. Bundu s osobními věcmi nechal volně odloženou v lokále a při odchodu došlo na nemilé překvapení. Věci se doposud nenašly, a tak policisté nedávnou nepříjemnost prověřují s ohledem na přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Nevítaný host
KRÁSNÁ LÍPA – Nepříjemnou chvilku zažil také oznamovatel z Rybniště, který v neděli devatenáctého února letošního roku kontaktoval policisty z nedalekého obvodního oddělení policie. Na jeho oplocený pozemek pravděpodobně vnikl nevítaný návštěvník a odnesl si z něj s sebou věci v hodnotě necelých deseti tisíc českých korun. Majitel napadené zahradní nemovitosti postrádá nejen nože a sekeru. Část věcí byla nalezena nedaleko místa činu. I tak se policisté případem zabývají, především s ohledem na přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

Děčín 21. února 2017
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín