Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK ARMEX Děčín – Geosan Kolín

Už je tři kola zbývají do konce základní části Kooperativa NBL a basketbalisty Děčína čekají tři těžká utkání. To první odehrají v sobotu 21. ledna na domácí palubovce, kde jako třetí tým tabulky přivítají čtvrtý Kolín.

Ten sice i kvůli řadě zranění svých klíčových hráčů začal sezónu čtyřmi prohrami v řadě, ale následovala šňůra šesti výher, během kterých porazil i Děčín. Také v dalších zápasech Kolínští častěji vítězili a postupně se probojovali až na současnou pozici. V posledním ligovém střetnutí však doma podlehli v dramatické koncovce pražskému USK 69:71 (nejlepší střelci Kolína: Machač 17, Skinner 15, Kerr 14).

Trenér Medvědů, Predrag Benáček, stále nemá k dispozici všechny hráče, na konci loňského roku však mohl konečně postavit do hry uzdraveného rozehrávače Adama Číže, který ve třech zatím odehraných zápasech dal 4, 12 a 12 bodů. Ve stejný termín, kdy se vrátil na palubovku Číž, vyběhla na hřiště také nová posila Kolína, ukrajinský rozehrávač Iaroslav Udodenko.

Celek Geosanu bodově táhne černohorský křídelník Bojan Bakič s průměrem 17,8 bodů na zápas, ten však od 10. prosince nehrál. Naopak ani jeden duel nevynechal Američan Lee Edward Skinner (průměr 14,9), daří se i Davidu Machačovi (13,2) a Garretu Kerrovi (12,9), který navíc v průměru doskočí 10 míčů za zápas. Své kvality ale mají i zmiňovaný Adam Číž, Michal Vocetka a dvojice Američanů Dixon a Hunt.
Kolín má největší úspěšnost ze všech týmů KNBL při trestných hodech, navíc je druhým nejméně faulujícím celkem soutěže.

Vzájemný zápas v KNBL:
Geosan Kolín – BK ARMEX Děčín 81:72 (nejlepší střelci: Kerr 22, Skinner 21, Bakič 16 – P. Houška 20, Pomikálek 13, Landa 10)

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta