Rubriky
Sport Zprávy

Úspěch děčínského juda na Podzimním turnaji

podzturnV sobotu 5. listopadu se do Děčína sjelo 217 malých judistů z celkem 25 oddílů z celé ČR, aby na třech tatami změřilo své síly na tradičním Podzimním turnaji.

Děčínské judistické naděje se v domácím prostředí svých soupeřů rozhodně nezalekly a vybojovaly slušnou řádku cenných kovů.

Ve věkové kategorii Koťat si ve svých váhových kategoriích Matyáš Frost a Marek Vlach vybojovali zlaté medaile  a Ela Nevečeřalová brala bronz.

Velice slušně Děčín zabojoval i ve věkové kategorii Mláďat. Ve své váze získali Jan Kouřimský zlato a Vít Čermák stříbro. Stříbro si ve své váze připsal i Čeněk Herba. Bronzovými medailemi se pak pyšnili Filip Cícha, Žaneta Klemáková, Adéla Mikšová, Radek Vlach a Dorian Balon.

Mezi mladšími žákyněmi se ve svých vahách blýskly Tereza Faflíková druhým místem a Zuzana Čermáková třetím místem. V kategorii mladších žáků hájil barvy Děčína statečně i Adam Vepřovský, který svou váhu vyhrál a byl zároveň vyhlášen i nejtechničtějším závodníkem turnaje, když ukončil všechna svá utkání před časovým limitem.

Čtyři medaile vydřeli děčínští i ve věkové kategorii starších žáků, Matěj Ledvinka a Jiří Moučka zlaté a Karel Macho  a  Martin Pavlovec stříbrné.

V celkovém hodnocení oddílů skončil Děčín druhý za pražskými Vršovicemi, což je v takto ostré konkurenci veliký úspěch.

Ředitel soutěže Otto Černohorský zhodnotil celý turnaj následovně: „Letošní ročník Podzimního turnaje se velmi povedl. Takhle silnou účast a konkurenci už dlouho nepamatuji a musím říci, že děti předváděly skvělé judo a bylo na co se dívat. Judo je v Děčíně doma už déle než padesát let a mě moc těší, že děti mají o náš sport stále velký zájem. Trénují, makají na sobě a ty medaile jsou jim pak zcela zaslouženou odměnou.“

Jan Rokůsek, JUDO Děčín