Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem Sluneta Ústí nad Labem – BK ARMEX Děčín

sluneta-usti-nad-labem_foto_valentaPandy vs Válečníci! Ústí vs Děčín! Očekávané severočeské derby Kooperativa NBL je tady. V pondělí se v ústecké hale na Klíši rozhoří bitva, v níž se domácí hráči pokusí vylepšit nepříznivou bilanci ze vzájemných zápasů posledních ročníků.
Ústecký klub je s děčínským provázaný hodně. Současný trenér Antonín Pištěcký, jenž nahradil Martina Stavěla, působil v Děčíně jako hráč, stejně jako manažer, Tomáš Hrubý. Asistent trenéra Pištěckého, Jan Šedivý, pak před lety jako kouč vedl náš tým, ještě pod hlavičkou BK SČE Děčín. Ze současných hráčů Pand si za Děčín zahrál Pavel Bosák.

Pandy vstoupily do sezóny drtivou prohrou v Opavě 93:60, hned ve 2. kole však doma ukázaly drápky a Svitavy porazily 97:80. V tomto utkání zazářil ústecký pivot Ladislav Pecka, který dal Turům 42 bodů, doskočil 20 míčů a měl rating 57, čímž vytvořil tři rekordy aktuální sezóny a byl zvolen nejužitečnějším hráčem za měsíc říjen! Ústí pak těsně prohrálo v Prostějově i Pardubicích, doma však vyhrávalo a před posledním zápasem mělo pozitivní bilanci pěti výher a čtyř porážek. V minulém kole ovšem bez zraněných Šotnara, Bosáka a Igrutinoviče hrálo na Folimance a USK ho porazil 68:53 (nejlepší střelci Ústí: Glover 20, Pecka 16, Smith 7). Rozehrávač Šotnar bude Pandám chybět i v pondělním derby, nad startem Bosáka a Igrutinoviče visí otazník.

Ústí táhne pivot Pecka, který zažívá skvělou sezónu, když v průměru dává 19,5 bodu a doskakuje 11 míčů na zápas. Nebezpečných střelců má ale Sluneta vícero – křídelní hráči Smith (14,9), Igrutinovič (12,0) a Bosák (10,4), rozehrávači Glover (10,1) a Šotnar (10,4). Celkově lze říct, že Sluneta poskládala nejsilnější tým za poslední dobu a jistě má namířeno do play-off.

Názor BK Děčín

Pavel Budínský, trenér BK ARMEX Děčín: „Ústí nad Labem letos předvádí velmi dobrý basketbal, protože se mu podařilo poskládat tým z kvalitních hráčů. Stejně jako ostatní dobře hájí domácí palubovku, kde vyhrává a chce vyhrávat dál, protože všichni chtějí postoupit do první šestky a předčasně si zajistit účast v play-off. Čeká nás tedy pod dohledem kamer České televize velmi těžké utkání s bouřlivou atmosférou, která mě vždy baví. Jistě to bude mít všechny atributy našeho vzájemného souboje – velké střely, velké souboje jeden na jednoho, hodně emocí. Musíme se na to dobře připravit, protože nás bude čekat hodně práce především s útočně naladěným potenciálem domácích. Ústí má řadu nebezpečných střelců, vždyť je to tým, který v Parducích byl schopen dát devadesát bodů. Musíme zkusit utlumit jeho útočný apetit, na druhou stranu potřebujeme, abychom se my mohli opřít v útoku o produktivitu více hráčů. Nemůžeme spoléhat na jednotlivce, potřebujeme být nebezpeční pro koš soupeře všichni.“

Jakub Houška, pivot BK ARMEX Děčín: „Do Ústí se těšíme. Panuje tam vždy skvělá atmosféra, takže je to i díky tomu jeden z nejzápasů. Ústí má letos dobrý tým, trochu je teď trápí zranění, a tak uvidíme, kdo se stihne uzdravit a kdo ne. My odehráli nepovedený zápas v poháru Sixt Alpe Adria, a proto si budeme chtít napravit reputaci u našich fanoušků.“

Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta