Rubriky
Sport Zprávy

Po zodpovědném výkonu celého týmu sebrali Medvědi Řisutům všechny body

řisutyV pátek 11. 11. 2016 sehráli hokejisté Děčína čtrnácté kolo druhé hokejové ligy a v jeho rámci přivítali na svém ledě Buldoky z Řisut, tedy druhý celek tabulky. Už v prvním vzájemném měření sil byli Medvědi úspěšní, když na ledě ve Slaném získali dva body za výhru po samostatných nájezdech. A na ni chtěli navázat i doma, což se nakonec stoprocentně podařilo.

Zápas v Děčíně ještě pořádně ani nezačal a o první změnu skóre se postarali domácí hokejisté. Úderem dvacáté vteřiny totiž doklepl střelu Jaroslava Haška za záda Chabra DANIEL VOLRÁB a otevřel tak účet pátečního utkání – 1:0. Děčínští se pak do svého soupeře doslova zakousli a na Chabra vyslali další střely. Ujala se ta na konci čtvrté minuty. A opět byl jejím autorem DANIEL VOLRÁB. Ten z prostoru mezi kruhy nejprve naznačil střelu a až poté vyslal prudkou ránu, kterou následně vymetl všechny pavučiny v síti hostů – 2:0. V deváté minutě faulovali hosté Pavla Zajana a rozhodčí poslal na trestnou lavici jednoho z hráčů Řisut. Jenže děčínský útočník se zachoval v duchu fair play a následně pak hlavnímu sudímu sdělil, že se o faul nejednalo. Přesilová hra Medvědů se tak nekonala. Za počin Pavla Zajana zatleskalo nejen publikum, ale také hostující lavička. V desáté minutě mohl Tobiáš Slavíček snížit na rozdíl jediné branky, svou střelou orazítkoval tyč děčínské svatyně a jen díky tomu se skóre neměnilo. Hosté poté zvýšili svou aktivitu a ta přinesla kýžené ovoce v patnácté minutě, když ŠIMON NÁPRSTEK dokázal kotouč zasunout do Lavingerovy klece a Řisuty byly zpět ve hře – 2:1. Do konce první části hry se už nic nestalo, a tak se poprvé do kabin šlo lépe Medvědům.

Další změna skóre proběhla v pětadvacáté minutě. TOMÁŠ FAIGL po sérii přihrávek před hostující brankou uklidil puk za záda Chabra a vrátil v přesilové hře Děčínu dvoubrankový náskok zpět – 3:1. Hosté se však nevzdali a čím dál více se tlačili před Lavingerovu branku. Brankář domácích však své brankoviště doslova zamkl a svými zákroky pořádně motal hlavy hostujícím útočníkům. Největší šance Krpaty a Hegenbarta pak zneškodnil Lavinger také a stále tak držel děčínské vedení. V závěru druhého dějství pak vyzkoušel lapačku Lavingera Krpata, ale ta byla na svém místě. I podruhé tak šli Medvědi do útrob stadionu s vědomím, že mají zápas zatím velmi dobře rozehraný.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě orazítkoval spojnici hostující branky Radek Fojt a hosté si tak mohli oddechnout. Přeci jen třígólový rozdíl by se doháněl už pouze těžko. V polovině třetí třetiny pak zazvonila tyč na druhé straně. Šimon Náprstek se pořádně opřel do střely a jeho tým tak opět nebyl daleko od kontaktního gólu. Medvědi se pak museli dvakrát bránit v oslabení, v obou případech však dokázali své oslabení zvládnout. Minutu před vypršením základní hrací doby to pak Řisutští zkoušeli se šesti bruslaři a bez brankáře. Jenže Děčínští prakticky hosty k ničemu nepustili. Následně po zisku kotouče ve vlastním obranném pásmu ho Medvědi vyhodili ven, Jaroslav Hašek ho pak posunul MICHALU OLIVERIUSOVI na pravý kruh a ten ho poslal do horního pravého růžku opuštěné hostující klece – 4:1. Kapitán děčínského týmu tak pečetil výhru svého celku a poslední vteřiny na ledě si už domácí jen užívali. Po zásluze si tak Medvědi připsali tři body do tabulky.

HC Děčín – HC Řisuty 4:1 (2:1; 1:0; 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Volráb (Hašek), 4. Volráb (Vaněk, Hašek), 25. Faigl (Sýkora, Vaněk), 60. Oliverius (Vaněk, Hašek) – 15. Náprstek (Kalla)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Kácha) – Vaněk, Molnár, Chmel, Zdvořáček, Procházka J., Hucek – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Zajan, Oliverius – Fojt, Kopta, Sýkora – Chovanec, Kment

Vendula Zdražilová, HC Děčín