Rubriky
Sport Zprávy

Po pořádné přestřelce, která se nakonec zastavila na osmnácti gólech, získali Medvědi cenné tři body

klasterecV rámci patnáctého kola zajížděli hokejisté Děčína ve sváteční den na led svého tradičního rivala, Klášterce nad Ohří a podruhé v sezóně mu sebrali všechny tři body. Ovšem druhé vzájemné měření sil se zrodilo v pořádnou přestřelku, která skončila na osmnácti brankách.

V úvodu utkání měl velkou šanci Jaromír Chmel, jenž se zjevil v blízkosti Kaššáka, ale nadvakrát ho překonat nedokázal. To ho ale nemuselo mrzet, protože o chvíli později už se skóre na ukazateli měnilo. Obránce MARTIN ZDVOŘÁČEK obešel dva domácí beky a poté svou bekhendovou střelu poslal za záda domácí brankáře – 0:1. Domácí hokejisté se snažili o vyrovnání, ale toho se nedočkali ani po střele Charouska, kterého bravurně vychytal Lukáš Lavinger. Klášterečtí měli další šanci v podobě střely Deveriho, ale ani ten se kýžené branky nedočkal. V devatenácté minutě už ale bylo vyrovnáno. K MARTINU STRUNZOVI se dostal odražený kotouč a po jeho střele skončil puk v horním růžku branky Děčína – 1:1. Po první třetině, která vůbec nenaznačovala, že by mohlo dojít k přestřelce, šly oba celky do kabin za nerozhodného stavu.

Pak to ale začalo. V druhém dějství padlo neuvěřitelných devět branek. V úvodu druhé třetiny se hosté dostali do dvoubrankového náskoku díky dvěma slepeným gólům. Nejprve dokázal podruhé rozvlnit síť v brance Klášterce TOMÁŠ FAIGL – 1:2 a po něm hned ONDŘEJ SÝKORA, který několik svých dorážek nakonec dokázal přetavit v další děčínský gól – 1:3. Domácí se o chvíli později mohli dostat ke kontaktnímu gólu, ale v cestě jim stál opět pozorný Lukáš Lavinger. Úderem pětadvacáté minuty vedli Medvědi už o tři branky. DANIEL VOLRÁB se v blízkosti Kaššáka nemýlil – 1:4. Přestřelka nekončila. V rozmezí necelé jedné minuty padly další tři branky. ONDŘEJ SÝKORA přidal svou druhou přesnou trefu, když Kaššáka prostřelil z prostoru mezi kruhy – 1:5. Hned na to pak zamířil přesně do černého MARTIN STRUNZ a bylo to 2:5. Jenže domácí se příliš dlouho neradovali. JAN MOLNÁR neponechal nic náhodě a opět navýšil vedení svého týmu – 2:6. V polovině utkání se domácí otřepali a snížili na rozdíl tří gólů. Ve vlastním oslabení se trefil FRANTIŠEK MÁLA a Klášterci se znovu lépe dýchalo – 3:6. Ale opět to nebylo na moc dlouho. JAN MOLNÁR využil přesilovou hru a zvýšil na 3:7. Domácí byli jako opaření a nevěděli, jak na rozjetý Děčín hrát. Navíc v sedmatřicáté minutě bylo nařízeno trestné střílení, které TOMÁŠ FAIGL dokázal proměnit a ukončil tak přestřelku ve druhé třetině – 3:8.

Domácí hokejisté se oklepali po smršti děčínských branek a ve třetím dějství hodně zabrali. Ve čtyřiačtyřicáté minutě završil svůj hattrick MARTIN STRUNZ a skóre na ukazateli opět narostlo – 4:8. Pak přišly tři slepené branky v rozmezí tří minut a drama bylo na světě. LUKÁŠ HRDLIČKA využil svou střelou přesilovou hru a načal tak krasojízdu ze strany svého týmu – 5:8. DANKO DEVERI hned na to snížil na rozdíl dvou branek – 6:8 a vzápětí pak přesně mezi tři tyče zamířil JIŘÍ TUPÝ. Klášterečtí tak byli zpět ve hře a dočkali se kontaktní branky – 7:8. V polovině třetí části hry ale odskočili hosté znovu na dva góly. DANIEL VOLRÁB přetavil dvojnásobnou přesilovou hru v další gól a dal tak klid na hokejky Medvědů – 7:9. Klášterečtí pak měli také možnost trestného střílení, to ale Strunz neproměnil. Místo toho pak domácí inkasovali ještě jednou, když dalekonosná střela RADIMA VACKA skončila překvapivě za zády Kaššáka – 7:10. VÁCLAV CESTR v samotném závěru utkání už jen kosmeticky upravil skóre na branky velmi bohatého zápasu – 8:10 a z výhry za tři body se tak mohli radovat hosté z Děčína.

HC Klášterec nad Ohří – HC Děčín 8:10 (1:1; 2:7; 5:2)
Branky a nahrávky: 19. Strunz (Vrtek), 28. Strunz (Vrtek, Hrdlička), 31. Mála (Charousek), 44. Strunz (Kuncl, Cestr), 45. Hrdlička (Strunz, Vrtek), 48. Deveri (Zdeněk), 48. Tupý (Charousek, Kaššák), 60. Cestr (Vrtek, Charousek) – 6. Zdvořáček (Faigl), 22. Faigl (Zajan, Oliverius), 23. Sýkora (Volráb, Hašek), 25. Volráb (Sýkora, Vaněk), 27. Sýkora (Volráb, Hašek), 28. Molnár, 33. Molnár (Faigl, Zajan), 37. Faigl (TS), 50. Volráb (Zdvořáček, Chmel), 59. Vacek (Hašek, Vaněk)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Michajlov) – Vaněk, Molnár, Chmel, Zdvořáček, Hucek – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Zajan – Fojt, Kopta, Sýkora

Vendula Zdražilová, HC Děčín