Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi i podruhé prohráli s Trutnovem

trutnovPrvní dějství ještě ani pořádně nezačalo a domácí vedli o dvě branky. Nejprve v čase 1:35 využil přesilovou hru dorážkou za Lavingerova záda ONDŘEJ POUL – 1:0. O dvě minuty později pak mířil přesně do černého ALEŠ PŮLPÁN, který střelou z prostoru mezi kruhy trefil odkrytou branku hostujícího celku – 2:0. Hned na to si lavička Medvědů vzala oddechový čas, ale zanedlouho poté lovil Lavinger puk ze své branky potřetí. Přesná střela JIŘÍHO KYSELY ho vyhnala z brankoviště a místo něho tak nastoupil Marek Šticha – 3:0. V desáté minutě se pak hosté radovali z první trefy. O tu se postaral RADEK FOJT, jenž bekhendovou kličkou překonal trutnovského brankáře – 3:1. Medvědi tak nebyli daleko od kontaktní branky. Jenomže v devatenácté minutě inkasovali počtvrté. LUKÁŠ KASTNER střelou pod horní tyčku ukončil střelecké hody prvního dějství – 4:1.

Úvod druhé třetiny patřil domácím, kteří si vytvořili další šanci. Fedulov vyslal jedovku na Štichu, ten kotouč srazil a skončil těsně vedle jeho levé tyče. V sedmadvacáté minutě ovšem udeřili Medvědi. PAVEL ZAJAN střelou mezi betony překonal Jeschkeho a snížil tak na rozdíl dvou branek – 4:2. O chvíli později pak pálil Michal Oliverius, kotouč skončil na brankové čáře a hlavní sudí pak po konzultaci s brankovým rozhodčím gól nemohl uznat. Půl minuty před vypršením druhé periody pak domácí zvýšili svůj náskok. ALEŠ PŮLPÁN svou bekhendovou kličku poslal nad ležícím Štichou do jeho branky – 5:2.

Ve čtyřiačtyřicáté minutě střílel na Jeschkeho Jaroslav Hašek, ten ovšem trefil pouze tyč jeho branky. Následně pak ještě vyslal tvrdý projektil na domácího brankáře Daniel Volráb, ale také on nebyl přesný. V polovině třetí periody se strhla větší bitka a Vaněk s Kastnerem inkasovali pětiminutové tresty. Hra byla poté mírně rozkouskována a nepomohlo tomu ani další vyloučení domácích. Medvědi svou přesilovku nevyužili a téměř tak ztratili šanci na úspěch v utkání. V závěru třetí třetiny pak ještě jeli domácí trestné střílení, které však Aleš Půlpán neproměnil a hattrick tak nedokonal. To ho ale nemuselo mrzet, zápas poté skončil a radovat se mohl právě jeho tým. Medvědi tak z ledu Trutnova odjeli s nepořízenou.

HC BAK Trutnov – HC Děčín 5:2 (4:1; 1:1; 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Poul (T.Půlpán), 4. A.Půlpán (T.Půlpán, Kastner), 5. Kysela (Smékal), 19. Kastner (A.Půlpán, T.Půlpán), 40. A.Půlpán (Píša) – 10. Fojt (Kopta, Sýkora), 27. Zajan (Faigl, Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (od 5. Šticha) – Vaněk, Molnár, Chmel, Zdvořáček, Hucek, Saska, Procházka – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Zajan – Fojt, Kopta, Sýkora

Vendula Zdražilová, HC Děčín