Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoChvilka nepozornosti
DĚČÍN – Podmokelští policisté od září letošního roku pracovali na oznámení mladé ženy z Děčína, jež přišla na děčínském hlavním vlakovém nádraží o osobní věci a finanční hotovost ze své kabelky. Na pár minut na ni zapomněla. Vzápětí zjistila, že jí chybí finanční hotovost ve výši 1.000,- Kč, platební karta, fotoaparát a mobilní telefon. O pár dní později čelila navíc nevítanému odčerpání peněz ze svého účtu prostřednictvím odcizené platební karty. Ztráty se vyšplhaly k tisícům českých korun. Čtyřiadvacátého října letošního roku stanul před policejním inspektorem dvacetiletý mladík, který si jeho ústy vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Do osmi dnů!
DĚČÍN – Žadatelka z Děčína o státní sociální podporu čelí od 25.října 2016 sdělení podezření ze spáchání přečinu podvodu. V rámci své žádosti opomněla uvést podstatné změny, které se dle nařízení musí hlásit do osmi pracovních dnů. Jelikož tak neučinila, stát jí vyplatil částku 6.402 Kč a později vyšlo najevo, že na ni neměla právo. Policisté na základě oznámení úřadu práce prověřili všechny důležité informace a došli k rozhodnutí, které se nadále nese v duchu zkráceného přípravného řízení.

Přišel o vůz
DĚČÍN – Na majitele osobního automobilu zn. Škoda Octávia čekalo v pondělí 24. října letošního roku nepříjemné překvapení v podobě jeho ztráty. Když se na místo původního odstavení vozu do Slovanské ulice v Děčíně dostavil, auto už tam nebylo. Po stříbrném voze s ústeckou registrační značkou bylo vzápětí policisty vyhlášeno celostátní pátrání. Majitel vyčíslil škodu na částku 124.000,- Kč. Oznámení místní strážci zákona prověřují s ohledem na přečin krádeže.

Ztráty se prodraží
DĚČÍN – Děčínští policisté v uplynulých dnech přijali několik oznámení od občanů Děčína, kteří zaregistrovali nedovolený zásah do svých vozidel. Majitel Mercedesu postrádá brašnu s manuálem k vozidlu. Navíc ho čeká oprava rozbitého předního okna. Majitel Škody Octávie musí také vynaložit finanční prostředky na neplánovanou opravu okna svého auta, jelikož neznámý lapka jej kromě skleněné výplně připravil o autorádio zn. Sencor. Obdobně na tom je také řidič osobního automobilu zn. Peugeot 206, který přišel nejen o autorádio, ale také o flash disk. Škody jdou do tisíců českých korun. Místní strážci zákona všechny ohlášené nepříjemnosti prověřují s ohledem na přečiny krádeže a poškození cizí věci.

Děčín, 26. října 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín