Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoKdopak to byl?
DĚČÍN – V uplynulých dnech se na děčínské policisty obrátil zástupce společnosti poskytující spotřebitelské úvěry a půjčky. Jeho informace ukazují směrem k možnému přečinu úvěrového podvodu. Začátkem loňského listopadu byla prostřednictvím internetu sjednána úvěrová smlouva, tzv. japonská půjčka, na částku 4.999,- Kč. Společnost peníze zaslala na účet uvedený ve smlouvě. Jak se zatím ukazuje, informace k dlužníkovi jsou smýšlené.

Nakonec s ním neodjel
ČESKÁ KAMENICE – v úterý jedenáctého října ráno našla majitelka vozidla zn. Škoda Fabia vytržené kabely u spínací skříňky. Auto mělo navíc rozbité okno ve dveřích spolujezdce. Z vozu zmizely i sluneční brýle. Oprava rozbitých částí společně s chybějícím majetkem poskládala částku 1.800,- Kč. Policisté z České Kamenice případ šetří s ohledem na přečin krádeže.

Hybaj do školy!
VARNSDORF – Pod drobnohledem varnsdorfských policistů se v červenci letošního roku ocitla dvojice rodičů nezletilého dítěte, které mělo značné mezery při návštěvě povinné školní docházky. Dítko mělo na kontě 179 neomluvených hodin. Jak se později ukázalo, neomluvených hodin bylo daleko více, a proto se do prověřování možného přečinu ohrožování výchovy dítěte vložili zástupci zákona. V pondělí desátého října letošního roku si rodiče záškoláka vyslechli sdělení o podezření ze spáchání citovaného přečinu, za což jim hrozí trest odnětím svobody v délce až do jednoho roku.

A nedal si pokoj
DĚČÍN – Děčínští policisté začátkem října letošního roku sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže šestatřicetiletému muži z Děčína, který má na svém kontě pět incidentů po obchodech v ústeckém kraji. Třikrát zavítal do teplické drogerie, kde ho zaujali značkové krémy. Po nich sáhl v jednom případě i v Ústí nad Labem. Na Děčínsku v jeho batohu skončila balení masoxu. Součtem všech zjištěných prohřešků, jež se přiblížily k částce 6.207,- Kč, si přivodil zkrácené přípravné řízení. Na jeho konci může výt až tříletý trest odnětím svobody.


Děčín, 12. října 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín