Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi míří do sokolova. Jaromír Carvan se vrací na místo činu, už v roli kouče Děčína

sokolovVe středu 12. 10. 2016 je na programu sedmé kolo druhé hokejové ligy a v jeho rámci zamíří hokejisté Děčína do západočeského Sokolova, kde změří síly s místním Baníkem. Pikantní příchuť to bude rozhodně pro současného trenéra děčínského celku, Jaromíra Carvana, který až do loňské sezóny působil právě v Sokolově a dvakrát ho dovedl do baráže o WSM ligu.

HC Baník Sokolov

Sokolovští hokejisté jsou na šestém místě druholigové tabulky, když dosud nasbírali sedm bodů. V posledním kole nestačili doma na Bílinu, která dokázala na ledě Sokolova urvat všechny tři body za těsnou výhru 4:3. Byla to už druhá porážka Baníku v řadě, v dohrávce totiž prohrál také v Klášterci. O to více dnes bude Sokolov hladovější a bude prahnout před svými diváky po plném bodovém zisku.

HC Děčín

Naproti tomu Děčínští mají v zádech dvě výhry za sebou. Nejprve přivezli dva body z horkého slánského ledu za výhru 4:3 po samostatných nájezdech nad Řisuty a také doma ji dokázali potvrdit. I když se výsledek nezrodil lehce. Ještě ve třetí třetině Medvědi prohrávali 1:2, nakonec ale dokázali zápas otočit a po výhře 4:2 tak slavili tři body. V tabulce se z devátého místa vyšplahali na čtvrtou pozici a také ve středu se budou snažit dokonat zápasový „hattrick“. Aby si svou pozici udrželi, měli by rozhodně bodovat. Bodový odstup na poslední desátou příčku je totiž minimální. Pouhé dva body. Podaří se Medvědům zvládnout i těžké utkání v Sokolově?

Vzájemná utkání

V loňské sezóně se oba celky utkaly dvakrát. Nejprve na ledě Sokolova padli hokejisté Děčína 4:6 a doma v odvetě pak prohráli 6:7 po samostatných nájezdech. Medvědi tak mají západočeskému celku rozhodně co vracet.

Zápas na sokolovském zimním stadionu začíná ve středu 12. 10. 2016 v 18. hodin.

Online přenos: HC Baník Sokolov – HC Děčín

Vendula Zdražilová, HC Děčín