Rubriky
Sport Zprávy

Úspěch děčínských judistických nadějí na Velké ceně Loun

judoVelká cena Loun patří již tradičně k nejprestižnějším a nejsilněji obsazeným turnajům, na kterých si měří své síly nejmladší generace judistů. Letošní ročník se konal 15.října a sjelo se na něj celkem 225 závodníků z 28 oddílů. Svoji výpravu vyslal i Děčín a naši borci se v silné konkurenci rozhodně neztratili.

V kategorii mláďat ve váze 39-40 kilogramů neměl Děčín konkurenci, když zlato bral Jan Kouřimský a stříbro si domů odvezl další děčíňák Vít Čermák. Ve stejné věkové kategorii ve svých vahách vybojovali stříbrné medaile ještě Marek Vlach, Jaroslav Macho a Radek Vlach. Z bronzových medailí se pak radovali Dorian Balon a Čeněk Herba.

Mezi mladšími žáky zaznamenal úspěch Adam Vepřovský, který ve váze do 38 kg bral bronz.

judo_Mezi staršími žáky se ziskem zlatých medailí ve svých vahách blýskli Karel Macho a Artur Černý. Jiří Moučka se radoval ze stříbra a cenný bronz vybojoval i Martin Pavl ovec.

Mezi děvčaty zazářila talentovaná Anička Kouřimská, která v kategorii starších žákyň nenašla ve své váze přemožitelku a vybojovala pro děčínské barvy velmi cennou zlatou medaili.

Trenérka děčínského judistického potěru Marie Vršecká okomentovala výkon svých svěřenců takto: „Velká cena Loun je tradiční turnaj, na který jezdíme už mnoho let a já jsem ráda, že i letos bylo naše vystoupení úspěšné. Bylo vidět, jak moc naše děti chtějí uspět. Kluci a holky nechali na tatami všechno a jejich medaile jsou zcela zasloužené.“


Jan Rokůsek, Judo Děčín