Rubriky
Sport Zprávy

Extrémní triatlon Winterman startuje již tuto neděli, 16. 10. 2016

winterman50 triatlonistů z 10ti zemí světa se postaví v neděli 16. 10. 2016 v 5:00 hodin ráno na palubu říčního parníku v Děčíně, aby pokořili trasu druhého ročníku extrémního triatlonu MALEVIL WINTERMAN. Závod Malevil Winterman Xtreme Triathlon startuje v jednom z nejnižších bodů České republiky na řece Labi v Děčíně, cíl maratonu je na vrcholu Ještědu, v nadmořské výšce 1012 metrů. Výzva světového rozměru pro nejodvážnější z odvážných.

Závodníky čeká po předání kol do depa ve tři hodiny ráno, cesta říčním parníkem 8,5km proti proudu řeky Labe, po té seskok do 10°C ledové vody a 8,5 km plavání zpět do Děčína. Na 180 km dlouhé cyklistické trati závodníci zdolají 4000 metrů převýšení. Neustálé nahoru a dolů na trase z Děčína oblastí Labských pískovců, Českého Švýcarska, Šluknovského výběžku do Lužických hor do resortu Malevil, kde je druhé depo.

Po kole už závodníky čeká jen bonbónek v podobě 43km maratonu s cílem na Ještědu.

Co se týká náročnosti nemá Winterman v České republice obdoby. Je světovým konkurentem legendárních závodů Norseman,  Swissmana, Celtman. Letošním favoritem je stejně jako v loňském roce náš fenomenální a největší profesionální triatlet Petr Vabroušek.

Za zmínku stojí, že Winterman je specifický v tom, že jej musí závodníci sdílet se svými nejbližšími, kteří po celou dobu závodu zajišťují triatletovi veškerý servis a podporu. Bez podpůrného týmu nelze závod absolvovat, na trase nejsou občerstvovací stanice.

Vygradování závodu je nejen v cíli na Ještědu, ale zejména druhý den po závodě na Malevilu, kde stejně jako v loňském roce předá organizátor respektive vítěz část startovného a price money vítěze do Dětského Kardiocentra Motol, s nímž je Wintermanský příběh úze spojen.

Přijďte 16. 10. 2016 na trasu Wintermana podpořit závodníky, kteří Vaši energii jistě ocení.

TEAM WINTERMAN, více na www.winterman.cz