Rubriky
Zprávy

Radnice rozšířila svoz bioodpadu

bioodpadOd června město sváží bioodpad v Děčíně 31, 32 a 33, a to každý sudý týden vždy ve čtvrtek. Současné vedení radnice chce hnědé popelnice umisťovat i do dalších městských částí.

Lokality k rozšíření svozu bioodpadu vybrali radní podle vzdálenosti od sběrného dvora. „Nádoby na bioodpad chceme, pokud nám to finanční prostředky dovolí, rozmisťovat postupně po celém městě tak, aby lidé mohli dostatečně třídit odpad,“ vysvětlila Marie Blažková, primátorka města. Město začalo hnědé popelnice svážet již v roce 2007, a to jen v některých ulicích. Ti obyvatelé, kteří nemají nádoby na bio mohou odpad zdarma odvážet do sběrného dvoru Pískovna. „Nyní svážíme 1 523 nádob a od června k tomu zatím přibylo dalších 98 nádob z Křešic, Boletic a z Nebočad. Požádat mohou také obyvatelé Jakub,“ doplnila primátorka města. Hnědé nádoby o objemu 140 l a 240 l si mohou obyvatelé vybraných ulic z těchto tří městských částí objednat na telefonním čísle 412 593 232. Kapacita nádob je omezená, pokud má někdo rozsáhlý travnatý pozemek musí si trávu odvézt do sběrného dvora, případně si zřídit vlastní kompost, což je nejlepší ekologické řešení. Nádoby slouží především pro odkládání odpadu z údržby zeleně a některých zbytků z kuchyně. V loňském roce se svezlo 743 t bioodpadu. „Další rozšíření nádob zatím plánujeme na příští rok,“ dodala Marie Blažková.
Hnědé sběrné nádoby o velikosti 140 l a 240 l si můžete telefonicky objednat na odboru místního hospodářství a majetku města u paní Cermanové na telefonním čísle 775 866 178 nebo 412 593 232.

DC 33 Nebočady – Jakuby
Pojede se ul. Vítězství a stanoviště svozu jsou: 1. Vítězství x K Nádraží, 2. Vítězství x Topolová x Na Výsluní,
3. Vítězství x Družební, 4. Vítězství u Kapličce x restaurace, 5. Vítězství x Skloněná 6. Vítězství x Jakuby
Ostatní ul. jsou pro svozovou techniku na svoz BIO odpadu nepřístupné.

DC 32 Boletice nad Labem
Pojede se ul. Vítězství a zajíždět se bude do ul. Kamenná část, Míru, Spojenců, Továtní, Verneřická.
Hlavní stanoviště ul. Vítězství a další stanoviště svozu jsou: 1. Vítězství x Neumannova, 2. Vítězství x Říční, 3. Vítězství x Jabloňová, 4. Vítězství x Smetanova, 5. Vítězství x Konečná, 6. Vítězství x Přírodní, 7. Vítězství x Janáčkova
Ostatní ul. jsou pro svozovou techniku na svoz BIO odpadu nepřístupné.

DC 31 Křešice
Pojede se ul. Vítězství a zajíždět se bude pouze do části ul. Klicperova a Potoční.
Hlavní stanoviště ul. Vítězství a další stanoviště svozu jsou: 1. Vítězství x Na Točně u školy, 2. Vítězství x U Trati, 3. Vítězství x U Sokolovny(SAM), 4. Vítězství x Zemědělská, 5. Vítězství x Dlouhá, 6. Vítězství x Průchodní, 7. Vítězství x Klicperova (bytovky + Bowling), 8. Vítězství x Potoční (u školy), 9. Vítězství x Malá, 10. Vítězství x Ke Trati
Ostatní ul. jsou pro svozovou techniku na svoz BIO odpadu nepřístupné.

Zdroj: Magistrát města Děčín