Rubriky
Turisti Zprávy

Nový kalendář Klubu českých turistů

ceske svycarsko navstevnici akce _alesoVeřejnost má k dispozici internetový přehled turistických akcí v Ústeckém kraji
Klub českých turistů, který sdružuje v Ústeckém kraji téměř 2500 členů v 31 odborech patří mezi nejaktivnější české volnočasové organizace. Každoročně pořádá stovky pěších, cyklistických, lyžařských, vodáckých a jiných aktivit, z nichž některé jsou určeny jen členům, jiné jsou otevřeny široké veřejnosti. A právě pro tuto byl od září letošního roku oficiálně zprovozněn přehledný internetový kalendář turistických akcí a expedic.

Na internetové adrese www.kctul.cz je již v tuto chvíli více než 130 nabídek pro letošní a následující sezónu, které jsou řazeny podle termínu konání. Najdete zde akce nejen pro výkonnostní turisty, ale také pro nejmenší (viz kategorie „Toulavý kočárek“), pro osoby se zdravotním postižením, kulturní události i turistické brigády zaměřené na údržbu značených tras. V detailu akcí si můžete vytisknout propozice nebo se rovnou přihlásit k účasti. Kalendář obsahuje také informace o turistických odborech v Ústeckém kraji a množství dalších zajímavostí.

Cílem nového kalendáře je propagace turistiky jako příjemné a zdraví prospěšné činnosti, která přispívá k prohlubování místopisných znalostí o kraji a místního patriotismu. Jen v loňském roce Klub českých turistů na území Ústeckého kraje obnovil 282 km značených tras, nově vyznačil 31 km tras a vyměnil 118 ks starých nebo poškozených směrovek. Věříme, že kalendář přispěje i k tomu, aby tato turistická síť značených pěších a cyklistických tras, která je hodnocena jako nejlepší na světě, byla lépe využívána a lépe chráněna před poškozováním vandaly.