Rubriky
Zprávy

Mladík vyšplhal po hromosvodu do čtvrtého patra, na půdě sušil konopí

konopi na pudePolicie v Děčíně vyšetřuje mladíka, který na jednom z domů vyšplhal po hromosvodu až do čtvrtého patra. Muž, který ho při nebezpečném kousku zahlédl z protější budovy, přivolal strážníky. Hlídka pak na půdě objevila sušené konopí.

Událost se stala v neděli hodinu před polednem v Jeronýmově ulici. „Vyslali jsme tam hned hlídku, ale mladík už byl pryč,“ líčí šéf děčínských strážníků Marcel Horák.

Strážníci začali mladíka hledat. V bytě, kam lezl, se ale na nikoho nedozvonili.

„Činžák jsme prohledali a na půdě objevili svazky konopí,“ naznačuje Horák pravděpodobnou souvislost s mladíkovým lezeckým výkonem.

Strážníci společně se státními policisty devatenáctiletého mladíka zadrželi v blízké restauraci. „Byl buď opilý nebo zdrogovaný,“ dodává ředitel městské policie.

Mladík tvrdil, že se po hromosvodu chtěl dostat do bytu svého dědy, který je zrovna v Liberci. Zda je konopí jeho, policii nepotvrdil, ale podle Horáka to nedokázal ani vyvrátit.

„Zajistili jsme rostliny ve stadiu sušení. Posíláme je na expertízu, její výsledek budeme znát zhruba za měsíc,“ informovala policejní mluvčí Pavla Kofrová. Okolnostmi případu se policie nadále zabývá.

Autor: vac
Zdroj: http://usti.idnes.cz/
Foto: MP Děčín