Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoPřišel o skútr definitivně?
DĚČÍN – O víkendu vzbudil zájem neznámého lapky odstavený skútr modré barvy zn. Generic XOR parkující v Myslbekově ulici v Děčíně. Se skútrem zmizela i helma s doklady. Ačkoliv se ho majitel snažil zajistit řetězem se zámkem, náporu zájmu neodolal. Hodnotu chybějících věcí vyjádřil částkou deseti tisíc českých korun. Policisté ohlášenou letní nepříjemnost šetří s ohledem na přečiny krádeže a neoprávněné užívání cizí věci. Po ztraceném dopravním prostředku vyhlásili celostátní pátrání a doklady budou zneplatněny.

Čeká ho oprava
ČESKÁ KAMENICE – Českokameničtí strážci zákona od soboty devátého července letošního roku šetří poničení kapoty osobního automobilu zn. BMW, který parkoval v Havlíčkově ulici v České Kamenici. Promáčknutá a poškrábaná kapota došla ke své změně během několika málo minut v nočních hodinách. Oprava nevítaného zásahu do vzhledu odstaveného auta vyjde jeho majitele odhadem na dvacet tisíc českých korun. Na případu možného přečinu poškození cizí věci pracují u kriminalističtí technici děčínského ředitelství policie.

Ač pila, za volant sedla
DĚČÍN – Orientační dechová zkouška odhalila přítomnost alkoholu v dechu děčínské řidičky, která byla zastavena během sobotní silniční kontroly letos devátého července. Jelikož její výsledek poukázal na prohřešek, byla jí další jízda ze strany policistů zakázána a na místě zadržen řidičský průkaz. Řidička bude nadále řešena v podobě přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trest může přijít v podobě zákazu řízení motorových vozidel nebo uložením peněžitého trestu. V nejhorším případě může přijít až o jeden rok svobody.

Kola se téměř vzápětí našla
BENEŠOV NAD PLOUČNICÍ – Benešovští policisté v těchto dnech pracují na případu možného přečinu krádeže a porušování domovní svobody, ke kterému mohlo dojít z pátku na sobotu devátého července letošního roku. Z garáže rodinného domu v Benešově nad Ploučnicí zmizela během noci dvě jízdní kola a cyklistická helma. Věci v hodnotě deseti tisíc českých korun byly o pár hodin později zajištěny místními policisty v rámci silniční kontroly v ulici Boženy Němcové v Benešově nad Ploučnicí. Jelikož během policejního šetření vyšly najevo nové okolnosti, pracují policisté s několika verzemi.

Byl to tanec nejen na parketě…
DĚČÍN – Návštěva děčínského tanečního klubu ji stála zřejmě více, než předpokládala. Děčínští policisté během víkendu přijali oznámení mladé ženy z Děčína, která v sobotu devátého července letošního roku navštívila místní diskotéku, kde si volně odložila kabelku. Společně s její kabelkou zmizela pod rouškou noční zábavy také peněženka s doklady a finanční hotovostí. Navíc oznamovatelka přišla o mobilní telefon a platební kartu. Vše v hodnotě sedmi a půl tisíce českých korun. Případ děčínští strážci zákona prověřují s ohledem na přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Děčín, 11. července 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín