Rubriky
Zprávy

Děčínský magistrát jedná o protihlukových opatřeních podél silnice do Ústí nad Labem

ustecka_vilsnice_google street viewDěčín jedná o protihlukových opatřeních na silnici 1/62 na levém břehu řeky z Děčína do Ústí nad Labem. Tamní obyvatelé si už dlouho stěžují na hluk a prach od frekventované silnice. Primátorka také požádala Ústecký kraj o snížení rychlosti alespoň v okolí Vilsnic. Výměnu oken a výstavbu protihlukových stěn teď magistrát řeší s Ředitelstvím silnic a dálnic.

Přehrajte si celý příspěvek

Obyvatelé v těsné blízkosti výpadovky na Ústí jsou rozdělení na dva tábory.

„Ten hluk tady stejně bude. A jestli sem dají nějaká skla a nebudou to mýt, tak to ještě bude špinavý. Já bych to sem nedávala,“ myslí si Martina Vašáková, která od narození bydlí v domě, který je obklopen z jedné strany silnicí a z druhé železnicí.

„Manžel nechce měnit okna… Buď ať sem postaví protihlukovku, nebo sem vysadí zeleň,“ nesouhlasí s ní Andrea Grunzová.

ŘSD má na stole plány na odhlučnění frekventované silnice už víc než 10 let

„Je to už téměř deset let, co se těm lidem slibuje, že protihluková opatření budou. Měla by být vyměněná okna a v některých úsecích i protihluková stěna,“ říká primátorka Marie Blažková.

Magistrát se zatím alespoň snaží dosáhnout snížení rychlosti na 70 km/hod. „Jen proto, že ta silnice není nebezpečná není argument, že se tam nebude snižovat rychlost. Snížení rychlosti znamená i snížení decibelů, a to má vliv na lidský organismus,“ dodává Blažková.

Do konce roku by měli dostat lidé od Děčína po Roztoky nová plastová okna. Stavbu protihlukových stěn zatím ŘSD neplánuje.

Zdroj: www.rozhlas.cz/sever