Rubriky
Kultura Zprávy

V Jílovém si poradí s požárem, zlodějem i se záchranou života

hasiči_alesoJílové – V sobotu 25. června se v Jílovém uskuteční první ročník prezentace techniky a ukázek složek tamního záchranného systému, Den záchranných složek města Jílové.

Bohatý program je pro návštěvníky přichystán od 14.00 hodin a končit bude ve večerních hodinách, tedy ve 22.00 hodin. Ti, kteří v sobotu do Jílového zavítají, určitě nebudou zklamaní. V areálu tamního zámku je čeká množství ukázek.„Své dovednosti předvedou naši hasiči, strážníci a mnozí další. Lidé se mohou těšit na vyprošťování osob z havarovaného vozu, budou si moci zastřílet na terč, uvidí zásah u požáru či zadržení pachatele za pomoci psa,“ nastínil velitel JSDHO Jílové – Modrá Pavel Mošner. Děti si budou moci změřit síly na koloběžkách. Jejich rychlost jim změří radarem strážníci. Hasiči předvedou slaňování zraněného z patra zámku, BESIP umožní návštěvníkům vyzkoušet si tzv. „alkoholové brýle“ – simulaci vnímání a reakcí po požití alkoholu.

Vědomosti si mohou děti i dospělí vyzkoušet formou her a kvízů hned na několika stanovištích. Na závěr celého dne bude pro děti připravena velmi oblíbená atrakce, a to hromada pěny. Dospělí si naopak na své přijdou při závěrečném koncertu kapel Destroyself a No Remorse.

Akci připravili JSDHO Jílové – Modrá, Městská policie Jílové, SDH Jílové, Klub biatlonu Jílové, Městská policie Děčín a BESIP. Vstup na akci je zdarma.

Aktuální dění v Jílovém můžete sledovat i na oficiálních stránkách města www.mujilove.cz