Rubriky
Dětem Kultura Turisti Zprávy

Noc na zámku není jen pro odvážné

Noc na zámku aneb zámecká přespávandaBenešov nad Ploučnicí – Celkem třikrát budou moci děti o letních prázdninách strávit noc na zámku v Benešově nad Ploučnicí. „Stejně jako v minulých letech bude pro děti přichystán bohatý program plný překvapení i ponaučení,“ řekl kastelán benešovského zámku Zdeněk Henig. Nebude chybět ani noční prohlídka zámku a jeho okolí.
Děti ve věku od 5 do 12 let budou moci na zámku přespat hned ve třech termínech. První „Noc na zámku aneb zámecká přespávanda“ se uskuteční z pátku 1. července na sobotu 2. července, následně pak z 29. na 30. července a poslední přespávanda bude z 26. na 27. srpna.

Na akci je nutné děti předem objednat, jelikož kapacita je omezená. „Nebude chybět ani opékání zámeckých buřtů či pohádka O Hanušovi, tedy o našem zámeckém strašidle. Jde o večer plný dobrodružství a netradičních zážitků,“ dodal kastelán. Akci připravil zámek ve spolupráci s benešovským Centrem dětí a mládeže.
Cena za jednoho nocležníka je 150 Kč. Děti budou mít kromě přespání a bohatého programu, zajištěno po celou dobu akce také občerstvení a pití. Nutným vybavením je vlastní karimatka, spacák a baterka.

Bližší informace a objednávky mohou rodiče získat na tel. +420 724 663 548, +420 412 586 795 nebo na e-mailu hlinkova.michaela@npu.cz.

Dění na zámku můžete sledovat i na oficiálních stránkách zámku www.zamek-benesov.cz