Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

mp_decin_alesoDne 1.5.2016 v 03:10 hod. oznámila žena z DC32, že v ul. Míru je hlouček osob, které svým chováním ruší noční klid. Hlídka MP na místě kontaktovala skupinu osmi lidí ve věku dvacet až třicet sedm let, kteří na sebe vzájemně pokřikovali. Na výzvu ke zklidnění dotyční nereagovali a po chvíli se pustili slovně do hlídky MP. Dozorčí služba na místo vyslala další dvě hlídky, které situaci zklidnily. Jeden z mladíků se pokusil napadnout jednoho ze zasahujících strážníků, hlídka mu proto musela nasadit pouta. O události sepsala hlídka úřední záznam. Záležitost bude řešit příslušný správní orgán Magistrátu města Děčín.

Dne 30.4.2016 v 20:35 hod. si všimla hlídka MP při kontrole v DC1 opilého muže, který napadal kolemjdoucí. Hlídka jej vyzvala k prokázání totožnosti a vyzvala jej, aby svého protiprávního jednání zanechal. Muž na zákonnou výzvu nereagoval, hlídka proti němu použila donucovací prostředky, nasadila mu pouta a zadrženého předvedla na Policii ČR. Po ověření totožnost hlídka věc vyřešila uložením blokové pokuty za neuposlechnutí výzvy úřední osoby.

Dne 30.4.2016 v 14:15 hod. dohlížely hlídky MP na akci na Smetanově nábřeží. Během kontrol si hlídka všimla muže, který svým jednáním narušoval veřejný pořádek. Po výzvě hlídky, aby svého jednání zanechal, začal být muž agresivní a snažil se hlídku fyzicky napadnout. Hlídka proti muži použila donucovací prostředky a převezla jej na obvodní oddělení Policie ČR, kde byla jeho totožnost zjištěna. Jednalo se o osmatřicetiletého muže z Děčína. Hlídka PČR u dotyčného provedla dechovou zkoušku, která ukázala hodnotu 1,55 promile. Přestupek hlídka následně vyřešila uložením pokuty v blokovém řízení.

Dne 30.4.2016 08:06 hod. oznámil občan, že před obchodním domem v DC4 se pohybuje žena, která obtěžuje procházející občany tím, že jim chce číst z ruky. Hlídka MP zjistila totožnost dotyčné. Jednalo se o čtyřiatřicetiletou ženu z Děčína. Hlídka věc vyřešila důraznou domluvou a ženu po ověření totožnosti z místa vykázala.

Zdroj: MP Děčín