Rubriky
Sport Zprávy

Preview před zápasem Ariete Prostějov – BK ARMEX Děčín

BK_Decin_Prostejov_alesoSemifinálová série mezi Válečníky a Orly se za stavu 1:0 na zápasy pro děčínský celek přesouvá na Hanou. Zápas 2 se hraje v pondělí 2. května 2016 od 18 hodin v prostějovské hale a přímým přenosem ho vysílá stanice ČT Sport.

Středeční úvodní mač série před vyprodanou halou ovládli Děčínští (v sestavě jim stále chyběl zraněný kapitán a centr Jakub Houška) desetibodovým rozdílem 83:73.

Válečníkům se výrazně dařilo v úvodní půli, především na útočné polovině – a díky hojné produktivitě vedli Tomáš Vyoral a spol. v poločase o osmnáct punktů (51:33). Ve třetí periodě se ovšem karty obrátily a prim na kurtu začali hrát svěřenci Zbyňka Cholevy.

Ti nakonec třetí desetiminutovku ovládli 24:10 a záhy se na startu čtvrté přitáhli na rozdíl jediné trojky. Poté ovšem děčínský tým – stejně jako na začátku špílu – podržela střelba z dlouhé vzdálenosti, díky níž opět soupeři odskočili a nakonec dovedli utkání do vítězného konce a ujali se tak v semifinálové sérii vedení 1:0 na zápasy.

Střelecky nejproduktivnější v dresu Děčína byli pivot Jirka Jelínek (22 bodů) společně s perimetrovým duem Luboš Stria – Lukáš Bažant (oba po 14). Na straně Orlů nastříleli shodně 16 punktů křídelník Lukáš Palyza a pivot Jan Tomanec.

Z týmových statistik lze vyzdvihnout vysokou úspěšnost Válečníků ve střelbě za tři body (bilance 28/13; úspěšnost 46,4%). Hanáci naopak děčínský celek přeskákali, a to jak poměrem 38:31 v doskocích celkových, tak 10:4 i v útočných. Ostatní týmové statistické ukazatele byly celkem vyrovnané, což však nic nezměnilo na faktu, že důležitý první bod zůstal v děčínských rukou!

Kompletní reportáž ze zápasu číslo jedna najdete ZDE.

Ohlas Muže Zápasu Jirky Jelínka si můžete přečíst TADY.

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: aleso