Rubriky
Kultura Sport

Festival spojených světů – KRAMLE 2016

Kramle 2016Letošní 21. ročník benefičního, česko-německého Festivalu spojených světů Kramle 2016 se  koná opět v areálu Kempu Děčín u labské cyklostezky.

V sobotu  11. června ve dvanáct hodin se tento rozlehlý prostor stane až do půlnoci dějištěm  tradiční  skvělé akce Slunečnice o.s.

Festival je oblíbenou přehlídkou nejrůznějších hudebních žánrů, divadelních vystoupení, zájmových dílen a seminářů. V posledních letech Kramle překročila hranice k našim německým sousedům a s německými partnery pořádá vždy festival zrcadlově i za hranicemi. Letos již po druhé, bude partnerem Kultur Aktiv Drážďany, jehož zrcadlová akce proběhne o týden později – 17. 18. a 19. června v Drážďanech. Obě akce budou propojené jak kapelami, tak souvisejícími výstavami fotografií z obou festivalů. Děčínští návštěvníci budou samozřejmě na obou festivalech i výstavách vřele vítáni.

Festival má letos také několik novinek:

vyhlášení nejlepších dobrovolníků města Děčína za uplynulý rok 2015

okolo_mest– ke Kramli 2016 se připojí i organizace Cesta za snem, z.s. se svým celonárodním projektem „ Okolo měst napříč handicapy“, jehož cílová linie spanilé jízdy vozíčkářů na trase z Ústí do Děčína bude v 16. hodin právě v areálu festivalu. Podrobnosti na www.cestazasnem.cz/usti-n.-labem-decin.

v pátek 10. června proběhne ve Slunečnici série seminářů a přednášek k tématům arteterapie, muzikoterapie a dramaterapie, určené jak pracovníkům v sociálních službách a lidem s  postižením, tak zájemcům z široké veřejnosti.

 

 

Více info: www.kramledecin.webnode.cz

 

Výzva pro všechny kdo mají dobrou vůli nám s festivalem pomoci:

Dobrovolnické centrum Slunečnice, o.s. hledá dobrovolníky, kteří by se chtěli zapojit do příprav a organizace celého festivalu.

Samozřejmě uvítáme jakoukoliv formu pomoci i sponzorskou.

 

Kontakt: tlustosova@slundecin, mobil: 739 355 705

 

Partneři Kramle 2016 – Město Děčín, Ministerstvo kultury ČR, Česko-německý fond budoucnosti, Technické služby města Děčín, Cyklokemp Děčín.