Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK JIP Pardubice – BK ARMEX Děčín

pardubiceVálečníci se přesně po týdnu opět střetnou s Beksou na jejím kurtu. Po pohárovém finále tentokrát Autreyho a spol. vyzve děčínská ekipa v rámci 32. kola Kooperativa NBL. Utkání ve SH Dašická startuje v sobotu v 17 hodin.

Jak již bylo zmíněno, proti sobě se postaví oba finalisté Hyundai FINAL 4 Českého poháru z minulého víkendu. Jeho vítězem se nakonec stala Beksa, jenž ve finále porazila Děčín 87:67 a druhou nejprestižnější tuzemskou soutěž tak ovládla. Svěřenci Pavla Budínského se ovšem rozhodně nemají za co stydět, jelikož podruhé za sebou se probojovali až do finále ČP.

V letošní sezoně Kooperativa NBL ovšem zatím Pardubičtí na děčínskou ekipu recept nenašli. Oba mače byly sice vyrovnané, ale v obou se nakonec radovali z vítězství Jakub Houška a spol. V tabulce Děčín figuruje na druhém místě (bilance 23×5) a Pardubice jsou aktuálně na páté příčce (18×11).

Východočeši měli ve středečním 31. kole KNBL volno, takže jejich derniérou před sobotním mačem bylo právě zmiňované pohárové finále. Válečníci naopak ve středu přivítali v domácím prostředí SLUNETU Ústí nad Labem, kterou zdolali jedenáctibodovým rozdílem 78:67 (top skóreři Děčína: Vyoral a Houška po 16, Jelínek 14).

V kádru i realizačním týmu Pardubic došlo v průběhu letošní sezony ke změnám. Na začátku letošního kalendářního roku posílil tým ex-jindřichohradecký plejer Lamb Autrey, jenž měl na pozici 1 nahradit na delší dobu kvůli zranění vypadnuvšího rozehrávače Levella Sanderse. Jen o několik dní později ovšem po domácí porážce s Opavou rezignoval kouč Dušan Bohunický, na jehož místo usedl právě zmiňovaný a děčínským fanouškům dobře známý Levell Sanders.

Bodoví tahouni Beksy v letošní sezoně Kooperativa NBL:
Lamb Autrey – 15,4 bodu, 7 doskoků a 3 asistence na utkání
Dušan Pandula – 14,1 bodu a 5 doskoků na zápas
Kamil Švrdlík – 13,7 bodu a 5 doskoků na utkání; střelba 2 b. 59,1% (259/153)

Vzájemné zápasy v letošní sezoně:
Základní část Kooperativa NBL:

Pardubice – Děčín 65:67 (nejlepší střelci: Pandula 14, Wall a Švrdlík po 13 – Vyoral 18, Houška 12)
Děčín – Pardubice 74:67 (Jelínek 15, Stria 12 – Kotas 15, Švrdlík 13)

Hyundai FINAL 4 Českého poháru 2016 – finále:
Pardubice – Děčín 87:67 (Švrdlík 18, Autrey 16 – Šiška 13, Landa 12)

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta