Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi na ledě Nymburka padli těsně 3:4

nymburkZávěrečné boje v základní části jsou definitivně minulostí. Hokejisté Děčína v posledním čtyřiatřicátým kole zavítali na led Nymburka, kde v závěru třetí třetiny mohutně bojovali o vyrovnání, ale domácí tým své vedení 4:3 dokázal udržet až do konce a na svém ledě si připsal tři body do tabulky. Děčínští naopak odjeli s prázdnou.

Domácí hokejisté měli od úvodu utkání tlak, který dokázali zužitkovat v páté minutě. Bývalý hráč Medvědů JAKUB LOUČKA se trefil v blízkosti branky Lavingera a otevřel tak účet sobotního klání – 1:0. Děčínu se poté naskytla výhoda přesilové hry, kterou však nedokázal přetavit ve vyrovnávací branku. Chvíli po návratu domácího hráče na ledovou plochu udeřili Nymburští podruhé. MARTIN ŠIMEK svou přesně mířenou střelou poslal podruhé puk za záda děčínského brankáře – 2:0. Ve čtrnácté minutě prověřil střelou od modré čáry Matouška Kaltenböck, ale brankář domácího celku byl na svém místě. O chvíli později měli hosté znovu k dispozici přesilovou hru, ale ve vlastním oslabení se do velké šance dostal Pýcha, který ovšem netrefil odkrytou děčínskou klec. Nymburk si ale vše vynahradil v samotném závěru prvního dějství, když potřetí mezi tři tyče poslal kotouč DAVID PROTIVNÝ – 3:0.

O další velkou šanci na počátku druhé periody se postarali domácí, ale několik střel mířících na Lavingera, neskončilo díky jeho přesným zákrokům za jeho zády. V polovině utkání mohl první gól Děčína vsítit Vaněk, který se ocitl úplně sám před Matouškem, překonat ho ale nedokázal. Ten tak stále držel čisté konto. V sedmatřicáté minutě nastřelil nymburský Stehlík tyč děčínské branky. Stalo se tak v přesilové hře, ve které si domácí hokejisté vytvořili menší tlak. O čsté konto Matouška připravil v osmatřicáté minutě ONDŘEJ SÝKORA, který ho překonal z velkého úhlu, když hráli Medvědi ve dvojnásobné přesile – 3:1. O šestnáct vteřin poté skórovali hosté znovu a dostali se Nymburku na dostřel jediné branky. Už v klasické přesilovce propálil domácího gólmana JAROSLAV HAŠEK a Děčín tak byl zpátky ve hře – 3:2. Jenž závěrečná minuta druhé třetiny patřila znovu Nymburku. DAVID PROTIVNÝ znovu svou brankou vrátil domácím náskok o dva góly – 4:2.

První desetiminutovka třetí části hry přinesla dvě vyloučení na straně Děčína. Medvědi však obě oslabení dokázali ubránit a před sebou měli ještě hodně času na to, aby se znovu dostali Nymburku na dostřel jediné branky. Místo toho ale přišel další trest a hosté se museli opět bránit přesile domácího celku. Další fáze hry byla rozkouskována dalšími vyloučeními a Medvědům se stále nedařilo snížit na rozdíl jediné branky. Až když se po delší době hrálo znovu v pěti hráčích na obou stranách, podařilo se Děčínu dosáhnout kýžené kontaktní branky. Znovu to byl JAROSLAV HAŠEK, který dal Medvědům šanci na vyrovnání v situaci dva na jednoho – 4:3. Po tomto gólu nabrala hra velké tempo, zejména na straně hostů, kteří se urputně snažili o vyrovnání. Čtyři minuty před vypršením třetí periody se Děčínu naskytla příležitost v podobě přesilové hry. Ta bylo ještě umocněna vyloučením dalšího nymburského hráče, ale přesilovku 5 na 3 Děčínští nevyužili. I když před Matouškem roztáčeli doslova kolotoč. Brankář Nymburka však svými jistými zákroky držel těsné vedení. I v klasické početní výhodě čelil Nymburk velkému tlaku, ale své vedení nakonec dokázal uhájit. Následná powerplay Medvědů v poslední minutě třetiny už nepřinesla žádnou změnu skóre, a tak poslední utkání základní části vyhráli Nymburští.

NED Hockey Nymburk – HC Děčín 4:3 (3:0; 1:2; 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Loučka (Kuzďas, Rittig), 8. Šimek (Král, Saňa), 20. Protivný (Knesl), 40. Protivný (Eis, Pýcha) – 38. Sýkora (Hříbal), 39. Hašek (Kaltenböck, Oliverius), 53. Hašek (Zika)

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Šticha) – Hříbal, Molnár, Zdvořáček, Vaněk, Klement, Chmel, Kaltenböck, Vegner – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Zika – Patzelt, Vykouk, Chovanec – Sýkora, Fojt, Kment

Vendula Zdražilová, HC Děčín