Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoHledáme motorky
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté v polovině letošního ledna začali šetřit dosud nevyjasněné zmizení několika motocyklů. Dopravní prostředky byly uskladněny v garáži nemovitosti ve Studánce. Když se po jednom z nich začal shánět jeho majitel, došlo na zjištění, že se v garáži již nenacházejí. Jednalo se o motocykly zn. ČZ 175, Jawa 250 a zelený pojízdný Simson „elektronik“. Škoda se v tuto chvíli pohybuje na hranici pěti tisíc českých korun. Oznámené nepříjemnosti prověřují zdejší strážci zákona s ohledem na přečin krádeže.

Poničené auto
ŠLUKNOV – Šluknovští policisté se oproti tomu potýkají s následky poničení odstaveného automobilu. Auto parkující v ulici T.G.Masaryka přišlo během noci z pátku na sobotu šestnáctého ledna letošního roku k úhoně. Majitel Fiata Bravo po příchodu ke svému dopravnímu prostředku odhalil poničené levé zrcátko, přední nárazník a zadní levý blatník. Oprava si vyžádá nejméně sedm tisíc českých korun. Případ prověřují strážci zákona ze Šluknova s ohledem na možný přečin poškození cizí věci.

Ztráta peněženky
RUMBURK – Návštěvnice městského bazénu v Rumburku zjistila letos v sobotu šestnáctého ledna, že nemůže najít peněženku s doklady a s osobními věcmi. Když si postupně v myšlenkách začala procházet, kde mohlo ke ztrátě její peněženky s doklady, finanční hotovostí a platební kartou dojít došla až k místu návštěvy plaveckého areálu v Rumburku. V místní šatně si odložila osobní věci včetně zmizelé portmonky, kterou bohužel již nenašla. Škoda se pohybuje na hranici osmi a půl tisíce českých korun. Policisté případ prověřují s ohledem na přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Požár vozu
ŠLUKNOV – Policisté společně s hasiči vyjížděli sedmnáctého ledna letošního roku v časných ranních hodinách k požáru osobního vozidla v ulici Bratří Čapků ve Šluknově. Majitel vozu čelí ohořelé bílé Octávii, jejíž poničení odpovídá zhruba dvaceti tisícům českých korun. Příčiny požáru i další okolnosti prověřují policisté z obvodního oddělení policie ve Šluknově s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Ztráta telefonu
VARNSDORF – Nepříjemnou ztrátu utrpěla žena z Varnsdorfu. Na místní policisty se obrátila v neděli sedmnáctého ledna 2015. V časných ranních hodinách téhož dne nechala volně odložený mobilní telefon zn. Apple iPhone 5 v bílo-zlaté barvě s vloženou SIM kartou v místní provozovně v Karlově ulici ve Varnsdorfu. Svou ztrátu ocenila částkou přesahující jedenáct tisíc českých korun. Nedělní nepříjemnost varnsdorfští policisté šetří s ohledem na přečin krádeže.

Děčín, 20. ledna 2016
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín