Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoVrátil jen část peněz
VELKÝ ŠENOV – Policisté z obvodního oddělení z Velkého Šenova včera 29. října zasahovali v Lobendavě na Šluknovsku. Místní obci mělo dojít k podvodu. Součástí podvodu měl být příslib předání hledaného psa za úhradu šesti tisíc českých korun. Předávající převzal finanční hotovost, leč slibovaného psa nepředal. Podvedený oznamovatel se obrátil na tísňovou linku 158, skrze kterou do místa události dorazila dvoučlenná policejní hlídka. Společně s oznamovatelem se jim po chvíli podařilo zadržet pětatřicetiletého muže, který část hotovosti přeci jen vrátil. Odpolední incident v Lobendavě velkošenovští policisté šetří s ohledem na přečin podvodu.

Rozbité dveře
DĚČÍN – Od devětadvacátého října letošního roku děčínští policisté pracují na případu rozbitých dveřích u panelového domu v Obloukové ulici v Děčíně. K poničení mohlo dojít ve čtvrtek devětadvacátého října odpoledne krátce po šestnácté hodině. Kdo se za ním skrývá a jaké okolnosti se podepsaly na poničeném majetku, je nyní v rukou místních strážců zákona. Oprava vyjde společenství vlastníků nejméně na pět tisíc českých korun.

Jen tak ho nakopl
DĚČÍN – Děčínští policisté z OOP Děčín – Město šetří od včerejšího dne, tj. 29. října 2015, také událost, jež se stala nedaleko prodejny se sportovními potřebami. Třiačtyřicetiletý muž z Děčína fyzicky napadl procházejícího chodce, který skončil v péči lékařů. Na pomoc napadenému muži přispěchali dva muži, z nichž jeden z nich byl policista čerpající volno. Ten přivolal policejní hlídku a vyčkal s oběma účastníky na místě události až do příjezdu sloužících kolegů. Za nečekaným jednáním byl náhlý impuls a požitý alkohol. Útočník se od třicátého října letošního roku potýká s následky přečinu výtržnictví, kterému čelí sdělení podezření ve zkráceném přípravném řízení.

Černý odběr
DĚČÍN – Ve čtvrtek devětadvacátého října letošního roku si ústy policejního inspektora vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu jednatřicetiletý muž z Děčína. Policisté v průběhu policejního prověřování odhalili skutečnosti směřující k přečinu krádeže, kterého se mohl dopustit neoprávněným odběrem elektrického energie v hodnotě necelých devíti tisíc českých korun. Případ je zpracováván ve zkráceném přípravném řízení.

Děčín 30. října 2015
nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín