Rubriky
Sport Zprávy

Preview před utkáním BK ARMEX Děčín – Lions Jindřichův Hradec

lions-jindrichuv-hradecDěčínští basketbalisté přivítají v předehrávce 27. kola Kooperativa NBL na svém kurtu podruhé v letošní sezoně tuzemské nejvyšší soutěže jindřichohradecké Lions, proti nimž budou bojovat již o dvanácté ligové vítězství v řadě!

K prvnímu letošnímu vzájemnému špílu obou soupeřů došlo v 5. kole, kdy Tomáš Vyoral a spol. zvítězili – avšak soupeř výrazně „kousal“ a byl nebezpečný – v ARMEX Sporcentru šestibodovým rozdílem 84:78 (nejlepší střelci: Pomikálek 17, Houška 15, Stria 11 – Lamar 23, Nofflet 17, Vošlajer 9).

V derniérách před středečním vzájemným špílem si oba soupeři vedli na výbornou. Jihočeši brali v Kolíně výhru 79:65 (top skóreři Lions: Vošlajer 23, Šoula 16, Nofflet 15), ale nedělní večerní vítězství Ústí nad Ostravou je poslalo na předposlední místo v tabulce (bilance 4×9). Naopak Válečníci v sobotu zvítězili v Brně jednoznačně 89:55 (Stria 18, Vyoral 11, Bosák 10), zapsali jednáctou výhru v řadě (11×1) a suverénně kralují nejvyšší soutěži!

V kádru týmu od Vajgaru došlo v průběhu letošní sezoně ke dvěma změnám. V předminulém týmu z klubu odešel power forward Jerrah Young, naopak staronovou akvizicí je 178 měřící a 81 vážící rozehrávač Brison White.

Nejlepší střelci Lions v dosavadním průběhu letošní sezony KNBL:
Joshua Nofflet – 14,9 bodu a 5 doskoků na utkání
Stephon Lamar – 11,8 bodu a 6 asistencí na zápas
Tomáš Vošlajer – 10,7 bodu a 6 doskoků na utkání

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz
Foto: Roman Valenta