Rubriky
Sport Zprávy

Medvědi i podruhé s Táborem padli. Kohouti tentokráte zvítězili 8:2

taborK prvnímu odvetnému utkání zajížděli hokejisté Děčína v sobotu 28.11.2015 do jihočeského Tábora, který si v prvním vzájemném letošním duelu odvezl všechny tři body z ledu Děčína za výhru 6:2. Ani v druhém klání tomu nebylo jinak, Kohouti doma zvítězili 8:2 a podruhé sebrali Medvědům plný počet bodů.

Úvod utkání začal velmi útočně a už ve druhé respektive třetí minutě byly k vidění dvě velké šance, a sice na domácí straně. Nejprve v úniku netrefil dobře puk Zayml a na druhé straně poté zabránil Šticha svými betony střele Vaniše. O chvíli později to také zkoušel děčínský Strnad, ale také brankář Tábora nedopustil Medvědům skórovat. Hostům se to ale podařilo na konci deváté minuty, kdy se po vhazování dostal puk na hůl RADOMÍRA VAŇKA, který si sjel mezi kruhy a bekhendovou střelou nedal Klestilovi žádnou šanci – 0:1. Táborští se vyrovnání dočkali v šestnácté minutě, kdy MARCEL DVOŘÁK propálil od modré čáry v děčínské brance vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Do konce prvního dějství se už nic nestalo, a tak se poprvé do kabin šlo za nerozhodného stavu.

Přesně úderem třiadvacáté minuty se prosadil MARTIN SEMRÁD, jenž uklidil přihrávku od svého spoluhráče zpoza branky za Štichova záda a Táborští tak otočili zápas na svou stranu, když využili přesilovou hru – 2:1. Jenže o tři minuty později už na ukazateli skóre svítil znovu vyrovnaný stav. TOMÁŠ FAIGL se ocitl sám v blízkosti domácí branky a pohotovou střelou taktéž využil početní výhodu Děčína – 2:2. V polovině utkání pak vytasil parádní zákrok Šticha, který zlikvidoval jedovatou střelu domácího Havrana. Na začátku jednatřicáté minuty však Kohouti znovu vedli. O další využití přesilovky se postaral DAVID KELLNER, který dorazil za záda Štichy Havranův projektil – 3:2. Medvědi se opět snažili o srovnání pro ně nepříznivého stavu, ale to se jim nedařilo. Naopak pouhých čtyřicet vteřin před vypršením druhé periody inkasovali znovu z hole JAKUBA MATUŠÍKA a Tábor se tak brankou do šatny dostal do slibného dvougólového náskoku – 4:2.

Medvědi šli do třetí třetiny s odhodláním s utkáním ještě něco udělat, ale plány jim už ve dvaačtyřicáté minutě zhatil JAKUB KRÄTZER, který dokázal zachytit odražený kotouč a poslat ho do odkryté klece děčínské branky – 5:2. Za pět minut po páté brance Tábora musel brankář Medvědů znovu lovit puk ze své sítě. STANISLAV POLODNA se trefil ve vlastním oslabení a jeho tým tak vedl o čtyři branky – 6:2. S Medvědy to už nevypadalo vůbec dobře. Na rozjetý Tábor nestačili a navíc domácí přidali ještě další dvě přesné trefy. Nejprve přidal sedmý zářez VOJTĚCH MRKVIČKA – 7:2 a v závěru třetí třetiny se pak ještě trefil RADEK SEIDL – 8:2, jenž uzavřel střelecké hody tohoto odvetného utkání. Táborští tak podruhé v sezóně dokázali Medvědy porazit a doma si připsali plný počet bodů.

HC Tábor – HC Děčín 8:2 (1:1, 3:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 16. Dvořák (Heršálek), 23. Semrád (Kellner, Polodna), 32. Kellner (Havran, Mrkvička), 40. Matušík (Černý, Kratzer), 42. Kratzer (Vaniš, Černý), 48. Polodna (Kellner), 55. Mrkvička (Severa), 59. Seidl (Vaniš, Kratzer) – 9. Vaněk (Hašek, Volráb), 27. Faigl (Oliverius, Zika)

Sestava HC Děčín:
Šticha (Lavinger) – Klement, Hříbal, Kaltenböck, Zdvořáček, Procházka, Kvaček, Michajličenko – Faigl, Oliverius, Zika – Kuchynka, Volráb, Hašek – Strnad, Kment, Žďánský – Vaněk

Vendula Zdražilová, HC Děčín